Интер е в жесток срив и вече е извън местата за Лига Европа след поредна издънка в Серия "А". "Нерадзурите" загубиха 1:2 при гостуването си на опашкаря Кротоне. Диего Фалчианели донесе изненадващия успех на аутсайдерите с две попадения през първата част.

След почивката Д'Амброзио върна шансовете на Интер за точки, но в крайна сметка получи нов тежък удар по амбициите за евротурнирите. След поражението Интер вече е на 7 място, изпреварен от градския съперник Милан, а идния уикенд двата отбора се срещат в директен сблъсък.

Българският национал Александър Тонев изненадващо въобще не попадна в групата за двубоя.


Интер не приличаше на нищо през първото полувреме и бе тотално надигран от далеч по-слабия си съперник. Кротоне пък действаше вдъхновено с бързи и агресивни контраатаки, на които гостите трудно противодействаха.

В средата на полувремето домакините изригнаха с две попадения в рамките на няколко минути, дело на Диего Фалчинели, който до последно висеше за мача заради травма, но стисна зъби и разказа играта на "нерадзурите".

В 18-ата минута Гари Медел игра с ръка в наказателното поле и реферът Марко Гуида отсъди дузпа. Фалчинели застана зад топката и хладнокръвно реализира от бялата точка.  В 23-ата Кротоне издебна "нерадзурите" с мълниеносна контраатака, при която Фалчинели се измъкна отляво сам срещу вратаря и простреля Ханданович за втори път.

В края на полувремето Кротоне можеше да унижи с Интер с трети гол, но Жоао Миранда със страхотна намеса с гърди предотврати нарисуваното попадение. За цялата първа част Интер имаше едва един удар към вратата на съперника и 2:0 бе най-малкото, с което се отърва.

След почивката "нерадзурите" малко от малко вдигнаха нивото и опитаха да се върнат в мача, но атаките им вървяха с мъка. Едва след час Интер натисна и изнесе играта трайно в половината на съперника.

В 62-ата минута гостите най-накрая успяха да пречупят отбраната на съперника със статично положение. Кондогбиа засече центриране от корнер и Д'Амброзио от два-три метра добута топката в мрежата.

В 72-ата Интер бе на косъм да изравни, но мощният удар на Едер от дъгата на наказателното поле удар дясната греда на Кордаз. Малко след това вратарят на Кротоне спаси коварен удар Родриго Паласио, който влезе като резерва през второто полувреме, но рядко застрашаваше противниковата врата.

В последните минута Интер се хвърли в атака поне да измъкне точка. Жоао Марио бе много близо да вкара, но след разбъркване в наказателното поле на Кротоне стреля на сантиметри от вратата. В крайна сметка домакините устискаха преднината си и запазиха надежда за оцеляване в италианския елит.

Кротоне - Интер 2:1

1:0 Фалчинели 19'-дузпа
2:0 Фалчинели 23'
2:1 Д'Амброзио 65

Кротоне: Кордаз, Рози, Кечерини, Ферари, Мартела, Роден (67 - Сампириси), Барберис (75 - Капеци), Крисетиг, Стоиан, Трота (73 - Акости), Фалчинели

Интер: Ханданович, Д'Амброзио, Миранда, Мурийо (46 - Едер), Ансалди (46 - Паласио), Медел, Кондогбиа (81 - Марио), Кандрева, Банега, Перишич, Икарди