Наполи победи Аталанта с 1:0 в двубой от 21-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Атлети Адзури д'Италия".

Дрис Мертенс се превърна в герой за небесносините, след като успя да отбележи единственото попадение в срещата в 65-ата минута, донасайки на тима си ценните 3 точки. 

След тази победа Наполи продължава да е лидер в класирането с актив от 54 точки, с 4 повече от втория Ювентус, който утре ще се изправи срещу Дженоа. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2qnfjYtUH9g" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Първото опасно положение бе за домакините. В 4-ата минута Матия Калдара успя да пробие опасно в наказателното и подаде топката към точката на дузпата. Защитата на Наполи обаче беше подготвена и не се стигна до удар към вратата на Пепе Рейна.

В 20-ата минута  Браян Кристанте шутира от ръба на наказателното поле в целта, но топката бе добре блокирана от Раул Албиол.

Две минути по-късно Хосе Кайехон стреля елегантно от линията на пеналтерията, след като получи точен пас. Вратарят Етрит Бериша обаче спаси с лекота удара, насочен към десния ъгъл.

До края на полувремето играта бе концентрирана предимно в средата на терена, като и двата тима се в които двата тима се дебнеха, но защитите им така и не се пропукваха.

През втората част футболистите на Наполи вдигнаха темпото и започнаха да поглеждат по-често към вратата на Етрит Бериша, въпреки това опасните положения липсваха.

Все пак в 65-ата минута небесносините поведоха в резултата. Хосе Кайехон отправи великолепен пас в наказателното поле към Дрис Мертенс, който зесече топката и от воле я прати във вратата.

В 72-ата минута домакините пропуснаха добра възможност да върнат попадението. Браян Кристанте стреля техничко от ръба на пеналтерията, след като получи точен пас. Пепе Рейна обаче демонстрира класа и изби топката.

В 85-ата минута Мертенс подаде по конец към резервата Марек Хамшик, но последният сътвори лош удар от наказателното поле и топката отиде високо над напречната греда.

В края на двубоя Хамшик успя да прати кълбото във вратата, но съдията Даниеле Орсато отсъди много спорна засада на словака. 

Аталанта - Наполи 0:1

Голмайстор: Дрис Мертенс (65)

Аталанта: Бериша, Толой (Орсолини 79'), Калдара, Масиело, Хатебур, Кристанте, Фройлер, Спинацола (Госенс 61'), Илинич (Хаас 75'), Гомес, Корнелиус
Треньор: Джан Пиеро Гасперини

Наполи: Рейна, Хисаж, Албиол, Кулибали, Руи, Алан, Жоржиньо, Желински (Рог 86'), Кайехон (Маджо 90'), Инсиние (Хамшик 74'), Мертенс
Треньор: Маурицио Сари

Бергамо, стадион "Корнела-Ел Прат"
Съдия: Даниеле Орсато
Жълти картони: Руи, Кайехон (Наполи)