Един от основните претенденти за титлата в италианското първенство Наполи загуби с катастрофалното 0:3 срещу Сампдория, след като треньорът Карло Анчелоти се заигра със стартовия състав и остави на пейката капитана Марек Хамшик и нападателя Хосе Кайехон.

Грегори Дефрел вкара два гола в 11-та и 33-та минута и въпреки че Наполи заигра далеч по-добре след почивката, Фабио Куалиарела се разписа за крайното 3:0 в 75-та минута. 35-годишният нападател получи нисък пас на близка греда и чукна топката с пета в мрежата на гостите от Неапол.

Вицешампионът Наполи, който стигна до обрати и в двата си мача от Серия "А" до момента, има шест точки от началото на сезона. С една повече и на втора позиция е отборът на Сасуоло, който спечели с 5:3 срещу Дженоа със знаменит обрат.

Кжищоф Пятек се разписа за гостите от Генуа в 27-та минута, но домакините стигнаха до пет безответни попадения. Точни бяха Кевин-Принс Боатенг (34'), Пол Лирола (38'), Хума Бабакар (41'), Николас Споли в собствената си врата (45') и Джанмарко Ферари (62'), а Горан Пандев (70') и отново Пятек (83') отсрамиха Дженоа.

Лацио спечели за първи път през сезона, след като Луис Алберто се разписа в 49-та минута за крайното 1:0 срещу Фрозиноне. Никола Барела донесе победа на Каляри с 1:0 като гост на Аталанта с гол в 45-та минута, а Киево и Емполи завършиха наравно 0:0.