Рома и Интер влизат в битка за Жозе Моуриньо, съобщава Sky Sport Italia.

"Вълците" и "нерадзурите" търсят нови треньори, тъй като настоящите, съответно Клаудио Раниери и Лучано Спалети, не покриват очакванията.

Специалния познава обстановката на "Джузепе Меаца" отлично, където работи между 2008 и 2010 г. Той изведе миланци до исторически требъл, след което напусна в посока Реал Мадрид.

Наскоро португалецът заяви, че би се върнал начело на Интер. Изданието добавя, че той е готов да намали заплатата си от 10 на 8 млн. евро, за да застане отново начело на "синьо-черните".

Вижте пълното класиране в Серия "А"

Лично вицепрезидентът на Интер Хавиер Санети иска Моуриньо за треньор, но изпълнителният директор Джузепе Марота се е спрял на Антонио Конте, който също е свободен.

Рома ще се опита да се възползва от разногласията по високите етажи в съперника. Римляните даже са изпратили оферта към Специалния, но се предполага, че той предпочита да застане начело на Интер и ще изчака края на сезона.

Раниери пое "вълците" след уволнението на Еузебио Ди Франческо. Под негово ръководство представянето на столичани не се подобри и отборът записа една победа, едно равенство и две загуби.