От Леганес очаквано реагираха остро, след като Барселона привлече нападателя им Мартин Брайтуайт за 18 милиона евро. 

Каталунците получиха специално разрешение за трансфер извън разрешения период, което обаче постави скромния тим от мадридското предградие в неизгодна позиция. 

„Това е несправедливо правило, от което се възползва Барселона, докато Леганес страда. От тяхна страна всичко бе наред. Свързаха се с нас в понеделник и споделиха намеренията си, като единственият начин за сделка бе да платят неустойката на играча. Ние нямаме нищо против тях, защото те използват възможността, която им дават настоящите правила” заяви генералният директор на Леганес Мартин Ортега. 

„В крайна сметка обаче, ние попадаме в изключително неблагоприятна позиция. Не може клуб, който е загубил играч с тежка контузия да получи правото да вземе негов заместник, а ние, които губим футболист да не можем да го заменим. Нашето запитване вече бе отхвърлено, което силно ни разочарова. Благодарим обаче на Брайтуайт за неговия професионализъм и му желаем всичко най-хубаво в бъдеще” добави той. 

Леганес е в зоната на изпадащите на Ла Лига с 19 точки, все пак само на 2 от спасението, но случилото се със сигурност ще донесе проблеми на клуба.