Президентът на Нант Валдемар Кита поиска наказание от 6 месеца за съдията Тони Шапрон, който ритна играч на Канарчетата по време на мача с ПСЖ снощи. 

Куриозният инцидент стана в края на двубоя, когато арбитърът се сблъска със защитника Диего Карлос. Случилото се бе неволно, но играчът на Нант получи жълт картон, който бе втори за него и бе изгонен, а докато бе на земята реферът посегна към футболиста и го ритна. 

„Получих 20 SMS-а от целия свят, в които ми пишат, че този съдия е пълен майтап. Какво искате да кажа? Ако говоря много, ще получа наказание. Ние нямаме право да говорим. Случилото се обаче е скандално. Един играч получи червен картон без да е направил нищо. Какво си мисли той? Трябва да се върне на училище“ бесен бе Кита. 

„Шапрон трябва да се успокои и да отиде на масаж. След мача нямаше как да го видя, така че сега чакам разрешение за това. Пълна аматьорщина. Просто не искам да вярвам, че той го направи нарочно. Просто е несериозно да даде червен картон. Никога не съм виждал подобно нещо. Той трябва да бъде наказан за 6 месеца, тъй като ако някой наш футболист го направи, ще получи такава санкция“ добави той.