Пари Сен Жермен спечели шампионската титла във Франция. Възпитаниците на Унай Емери разгромиха първенеца за миналия сезон Монако със 7:1 в среща от 33-ия кръг, след като още в 27-ата минута водеха с 4:0. Пет кръга преди края на сезона ПСЖ води със 17 точки пред втория Монако и е недостижим на върха.

Парижани се поздравиха с шампионския трофей във Франция за общо седми път в клубната си история. Джовани Ло Селсо откри резултата още в 14-ата минута след асистенция на Дани Алвеш.

Единсон Кавани направи 2:0 след красив удар с глава и изравни рекорда на Златан Ибрахимович за голмайстор номер 1 в историята на ПСЖ в Лига 1. Двамата имат по 113 попадения за клуба в шампионата.

В 20-а минута Анхел Ди Мария вкара третото попадение за домакините след асистенция на Кавани, а в седем минути по-късно с втория си гол в мача Джовани Ло Селсо покачи на 4:0. До края на полувремето шампионите от Монако върнаха едно попадение. Негов автор стана Рони Лопес в 38-ата минута, който се възползва от пас на Алмами Туре.

Анхел Ди Мария се разписа след пас на Хавиер Пасторе за втори път в 58-ата минута за 5:1 за ПСЖ, а минута по-късно уцели гредата. До края на мача паднаха още две попадения. Радамел Фалкао си отбеляза автогол в 76-ата минута, а десет по-късно Юлиан Дракслер оформи крайното 7:1.

Това е най-убедителната победа за ПСЖ в съперничеството между двата отбора. Парижани са отбелязали 103 гола от началото на сезона в 33 мача и са допуснали едва 23.

Със спечелената седма титла в историята ПСЖ се изравни на пето място във вечната ранглиста с Олимпик Лион. Двата тима имат по три торфея по-малко от лидера в тази класация Сент Етиен. За първи път Монако допусна седем гол в мач от елита от 1974 година насам.