Президентът на УЕФА Александър Чеферин коментира ситуацията с разследването на Манчестър Сити. Английските шампиони са обвинени в нарушаването на финансовия феърплей, а проверките продължават и в момента. Сити за заплашени от редица санкции, като най-сериозната е изключване от европейските клубни турнири и по-конкретно от Шампионската лига, където те ще участват.

"Понякога забравяме колко е страшна тази индустрия, е цитиран Чеферин от вестник Ню Йорк Таймс. Ако ти не си свързан със съмнителен бизнес, ако не си корумпиран, вървиш напред и си честен с всички". Но в същото време президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас заяви, че не е убеден колко е реално налагането на наказание на Манчестър Сити.

"Това изявление е напълно манипулативно. УЕФА няма да се колебае да приложи цялата сила на правилата, ако има клубове в нарушение, заяви още словенският лидер на УЕФА.

Той допълни по време на интервюто, че за момента няма да коментира случая, свързан със Сити. Но отхвърли всяко предположение, че УЕФА ще се откаже от налагане на каквито и да било санкции на клуба, завършил сезона в Англия с требъл. Очакванията са решенията на УЕФА да излязат до края на тази седмица.

Хората от клуба настояват на своята невинност и в хода на делото, като твърдят, че са "уверени в положителен резултат", тъй като и до момента срещу тях се вадят "напълно неверни" твърдения.