Бразилия разби с 5:0 Перу в мач от последния кръг на група "А" на Копа Америка, с което спечели потока си.

На стадион "Арена Коринтианс" в Сан Пауло, "селесао" поведе още в 12-ата минута чрез Каземиро. В19-ата Роберто Фирмино удвои преднината, а в 32-ата Евертон покачи на 3:0 за петкратните световни шампиони.

След почивката Дани Алвеш (53), Вилиан (90) тотално съсипаха клетите перуанци. Така Бразилия се класира на 1/4-финалите. Там съперник ще е заелият 3-то място от групите "В" или "С".

Възможно е това да е Аржентина, но Лео Меси и компания търсят задължителна победа утре срещу госта на надпреварата Катар, за да продължат във фазата на елиминациите. Другите възможности са Япония, Еквадор или Парагвай, но всичко зависи от развръзката на останалите двубои от груповата фаза.


Бразилия поведе в резултата още в 12-ата минута. Тогава при центриране от корнер Каземиро стреля с глава, топката се отби от гредата и след поредица от рикошети халфът все пак успя да я вкара в мрежата.

В 19-ата минута резултатът бе удвоен след нов куриозен гол. Вратарят на Перу Педро Галезе направи фрапантна грешка и в опит да прати топката напред уцели Роберто Фирмино, след което кълбото срещна гредата и се върна във Фирмино. Той хладнокръвно овладя, финтира стража и отблизо бе точен за 0:2.

В 27-ата минута Перу получи фаул на добра позиция, Гереро изпълни наказателния удар, но топката премина малко над вратата. В 38-ата минута Габриел Жезу получи на границата на пеналта, финтира защитник и стреля, но доста неточно. Само пет по-късно Евертон оформи класическа преднина за "селесао".

След почивката Даниел Алвеш стартира опасна атака по дясното крило, комбинира с Роберто Фирмино, който го изведе на стрелкова позиция и защитникът със силен шут под гредата бе точен за 0:4.

В добавеното време на срещата Вилиан вкара пети гол за домакините. Той получи на ъгъла на наказателното поле, финтира защитник и с красив диагонален удар порази вратата за 0:5.

До края Габриел Жесус изпусна дузпа. Така Бразилия спечели групата със 7 точки, с две пред Венецуела. Перу са трети с четири точки, а последни са Боливия с нулев актив.