Отборът на Майорка се върна в Примера дивисион на Испания след шест години изгнание във второто ниво, както и фалити, влизане в администрация и изпадане в третото ниво Сегунда В преди два сезона. Майорка размаза 3:0 Депортиво (Ла Коруня) във втория плейоф, а печели с общ резултат 3:2, след като падна с 0:2 в първия.

Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме, когато се разписа Анте Будимир. Ветеранът Салвадор Севия удвои в 62-ата минута и така изравни общия резултат от двата мача.

Осем минути преди края победното и историческо попадение отбеляза нападателят Абдон Пратс. Той тръгна с топката в крака от централната линия, без да бъде посрещан от нито един защитник, и изстреля мощно топката извън наказателното поле с левия крак, пращайки я в мрежата.

Майорка изпадна от Ла Лига през сезон 2012/2013, като завърши на последното място, а през 2017-а година се срина и до Сегунда В, но сега печели втора поредна промоция и се връща при най-добрите. Директно влязоха в елита отборите на Осасуна и Гранада.