Холандия победи с 4:0 като гост Естония в мач от квалификационна група "С" за Евро 2020.

"Лалетата" не срещнаха особени проблеми в Талин и спечелиха с два гола на Райан Бабел и по един на Мемфис Депай и Жоржиньо Вайналдум. Успехът можеше да бъде и по-изразителен, но Върджил ван Дайл на два пъти не успя да запише името си сред голмайсторите.

Така "лалетата" имат 9 точки след 4 мача, а Германия и Северна Ирландия са по 12 т., но имат по 5 срещи. В следващия кръг Холандия приема островитяните. 


Още в 3-ата минута Ван Дайк отправи първия удар в мача, но той премина над вратата. После гостите продължиха да диктуват събитията на терена, докато Естония се беше прибрал компактно в защита. В 9-ата минута Бабел се възползва пред открилото му се пространство, намери Велтман, но неговият мерник изневери.

Така се стигна до 17-ата минута, когато логичното се случи и "лалетата" поведоха. Блинд центрира по земя от левия фланг и Бабел с едно докосване от вратарското поле прати топката в мрежата за 1:0! До края на полувремето възпитаниците на Роналд Куман продължиха да доминират. Първо Вайналдум получи топката пред наказателното поле, но Лепметс с чудесна намеса изби.

В 44-ата минута отново стражът беше под светлините на прожекторите, след като парира изстрел в долния десен ъгъл на Депай. Малко след подновяването на играта Бабел удвои преднината на Холандия с втория си гол в мача. Естония не успя да изнесе топката, Депай центрира отдясно и звездата на Галатасарай с глава матира Лепметс за 2:0!

В 56-ата минута Ван Дайк засече с глава центриране от корнер, но кълбото премина покрай дясната греда. Четвърт час преди края Депай покачи на 3:0. Де Лихт с дълъг пас изведе нападателя, той овладя и с прецизен удар от границата на наказателното поле матира вратаря!

Крайният резултат оформи Вайналдум в 87-ата минута. Той вкара с глава след центриране на фаул на Депай и не особено добра намеса на Лепметс.