Загубата с 1:2 от Борусия Дортмунд в първи 1/8-финален мач от Шампионска лига, взриви климата в ПСЖ.Най-скъпият футболист в историята Неймар скочи на треньора Томас Тухел. медиите също обвиниха германеца за поражението.

Хаосът в клуба на емира на Катар отново излезе на преден план, като изплува страхът да не се стигне до четвърто поредно отпадане в тази фаза на турнира. Френските медии обвиниха Тухел за избраната тактика на "Сигнал Идуна Парк". Той смени обичайните схеми 4-4-2 и 4-3-3, залагайки на 3-4-3, която не е практикувана от месеци. Това буквално унищожи автоматизма в играта на парижани. Вместо да признае грешката си, Тухел обвини играчите, че се страхували от грешки, а авторът на гола в Германия Неймар бил извън форма. 

Логично последва гневна реакция от страна на бразилеца, който пропусна предните 4 двубоя на парижани, въпреки че е искал да играе. "Трудно е да не играеш в 4 поредни мача, но за съжаление това не беше мое решение. Това беше избор на клуба и на докторите".

"Те взеха това решение, което не ми хареса. Водихме много дискусии, защото исках да играя. Чувствах се добре, но клубът го беше страх. В крайна сметка аз съм този, който страда от това. Уважавам тяхното решение, но не бива да става така, защото накрая страда играчът".

"Беше ми много трудно да играя в такъв напрегнат мач 90 минути без да спра. Беше различно. Ако бях в по-добра кондиция, със сигурност щях да играя по-силно", каза Неймар. 

Реваншът между ПСЖ и Дортмунд ще се играе на 11 март.