Още по темата

 

Клуб Брюж бе обявен за шампиони на Белгия, след като останалата част от сезона на професионалната лига на страната беше отменена в поради пандемията на коронавирус.

Брюж имаше аванс от 15 точки на върха м класирането само един кръг преди края, остана да бъдат изиграни плейофите, в които участват шестте най-добри клуба.

Решението на борда на Pro League трябва да бъде ратифицирано на среща на 24-те клуба в първите две дивизии, но 17 от тях още миналата седмица призоваха за отмяна на сезона.

Създадена е работна група от пет човека, която да реши как да се справи с въпроса за изпадането, промоцията и местата даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Гент са втори във временното класиране и ще получат другото място на Белгия в Шампионската лига, докато страната има три места в Лига Европа през следващия сезон.

Работната група също ще реши какво да прави с финала за Купата на Белгия между Брюж и Антверп, който трябваше да се играе в Брюксел на 22 март, но също беше отложен.

Решителната среща за промоция в елита между между Беершот и ОХ Льовен все още може да се играе, ако правителството разреши.