Още по темата

 

Футболистите от водещите първенства в Южна Америка не желаят да съкращават месечните си възнаграждения по време на пандемията от коронавирус, която спря футбола по цял свят.

Въпреки че из цяла Европа играчите приеха лесно намаления с по 50 процента и повече, в Бразилия и Аржентина се образува истински диспут около заплатите и много правни специалисти прогнозират, че той ще завърши в съда.

Специално при бразилците преговорите между клубната асоциация и съюза на играчите претърпя провал и по отношение на заплатите, и по отношение на отпуските по време на паузата в шампионата. В момента капитаните и ръководителите на отборите опитват да стигнат до индивидуални споразумения чрез анекси към договорите, като в повечето случаи става въпрос за 25-процентово намаляване на месечните възнаграждения до края на пандемията, пише Фокус.

Лидерът на Аржентинския съюз на играчите Серхио Марки заяви в радио интервю, че клубовете са "длъжни да изпълняват договорите на футболистите". Той добавя, че "някои представители на клубовете си търсят извинения за лош мениджмънт или недобра преценка при определянето на сезонен бюджет".