Треньорът на Атлетико Мадрид и бивш аржентински национал Диего Симеоне отправи тежки критики към всички, отговорни за разочароващото начало на Аржентина на Мондиал 2018.

Веднага след тежката загуба с 0:3 от Хърватия снощи Симеоне отприщи тирада за представянето на "гаучосите" в разговор по мобилна платформа със своя помощник в Атлетико - Херман Бургос. Аудиозапис от разговора изтече в социалните мрежи и бе пуснат по испанските и аржентинските радио станции.

"Това, което се случва сега на Аржентина, е резултат от ситуацията в аржентинския футбол през последните четири ужасни години: анархия, липса на лидери от играчите, през треньорите до директорите. Отборът е напълно изгубен", каза бившият аржентински национал Диего Симеоне.

"Някой трябва да се изправи и да се бори за този отбор", добави той.

Симеоне постави под въпрос лидерските качества на звездата Лионел Меси и намекна, че предпочита футболист като Кристиано Роналдо.

"Меси е много добър, но това е така, защото е заобиколен от изключителни футболисти. Ако трябва да избираш между Меси и Роналдо в нормален мач, кой ще избереш?", каза Симеоне.