Хокеистите на Филаделфия отговориха подобаващо след унижението си с 0:7 в първия мач срещу Питсбърг и сразиха Пингвините с 5:1 като гости, за да изравнят резултата в плейофите на 1-1 победи. Флайърс сега ще бъдат домакини в следващите два мача. 

„Това е за всички тези, които се съмняваха в нас“ заяви нападателят Клод Жиру. Шон Кутурие се отчете с гол и 2 асистенции, а освен  това се разписаха още Шейн Гостисбер, Травис Конекни, Андрю Макдоналд и Нолан Патрик. Вратарят Брайън Елиът пък спаси 34 удара. 

Флайър показаха много сериозна ефективност, след като отправиха само 20 удара към Мат Мъри, но реализираха 5 шайби. Те вкараха по един гол в първите две третини, след което дръпнаха с 4:0 в началото на третата и всичко бе ясно. Голът на Патрик Хорнквист бе малка утеха за Пингвините. 

На запад домакините обаче спечелиха мачовете си и дръпнаха с по 2-0. Новакът Вегас надви ЛА Кингс с 2:1, след гол на Ерик Хаула 15 минути и 23 секунди след началото на втората допълнителна третина. Стражът на Кралете Джонатан Куик спаси 54 изстрела, но не успя да предотврати поражението. 

В същото време Уинипег спечели с 4:1 срещу Минесота, след като вкара 3 шайби в последната третина на мача. В края се стигна до сериозни сбивания между играчите, а Джетс и Голдън Найтс ще гостуват в следващите си два мача.