Сензацията на сезона в НХЛ Вегас Голдън Найтс е само на победа от място във втория кръг на плейофите. 

Златните Рицари спечелиха първото си гостуване на ЛА Кингс с 3:2 и поведоха с 3-0 в серията, като могат да приключат нещата още в следващия мач, който пак ще бъде в Калифорния. 

Гостите вкараха и трите си шайби в третата третина, която започна с преднина от 1:0 за Кралете, но Коди Ейкин, Джеймс Нийл и Уилям Карлсон направиха обрата пълен, преди Анже Копитар да вкара отново за Кингс, но до изравняване не се стигна. 

В същото време Минесота се върна в битката срещу Уинипег, след като спечели с 6:2 и намали пасива си в серията на 1-2 победи. Уайлд нанизаха 4 шайби във втората третина и бяха много по-агресивни и енергични, отколкото при двете си гостувания, които загубиха. 

В същото време на Изток Кълъмбъс спечели и второто си гостуване на Вашингтон, този път с 5:4 отново след продължение и поведе с 2-0, като ще бъде домакин в следващите два мача. 

Сергей Бобровски спаси невероятните 54 изстрела, а Мат Калвърт вкара при добавка 12:22 минути след началото на първата допълнителна третина, за да донесе победата. Алекс Овечкин реализира два пъти за Кепиталс, който обаче е в трудна ситуация.