Хокеистите на Вегас Голдън Найтс продължиха да творят история и рано тази сутрин станаха първия отбор, който в дебютния си сезон в лигата печели  плейофна серия с 4-0 в модерната ера на НХЛ. 

Това стана, след като Златните рицари удържаха 1:0 срещу ЛА Кингс в Калифорния и стигнаха до следващия етап на елиминациите, където чакат победителя между Сан Хосе и Анахайм, в който Акулите водят с 3-0. 

Брейдън Макнаб отбеляза решаващия гол във втората третина, а Марк-Андре Флюри спря всичките 31 точни изстрела към вратата си, за да запише своято победа №66 в плейофите и да изпревари по този показател легендата Доминик Хашек. 

„Ние знаехме, че когато го избрахме взимаме суперзвезда. Той има голям опит, три пъти е печелил купа Стенли и ни прави много по-добри. Беше поставен под напрежение, но отново се справи“ заяви треньорът Жерар Галант, чийто тим удържа Кралете до едва 3 отбелязани гола в цялата серия. 

Също на Запад Уинипег победи Минесота  2:0 като гост и дръпна с 3-1 в серията. Вратарят Конър Хелебък спаси 30 изстрела, а Марк Шайфли отбеляза и двете шайби за Джетс, които са на победа от следващата фаза. 

На Изток Кълъмбъс и Вашингтон отново доведоха нещата до продължение, в което обаче този път радостта бе за Кепиталс. Ларс Елер вкара щастливия гол в средата на втората допълнителна третина, който донесе 3:2 срещу Блу Джакетс, които обаче все още водят в серията с 2-1 и ще бъдат домакини и в мач №4. При ситуацията се получи щастлив рикошет, който помогна на столичани да възродят шансовете си.