Хокеистите на Вашингтон се надяват, че най-после ще успеят да се справят с кошмара си Питсбърг. Предстои ново шоу между супезвездите Сидни Кросби и Александър Овечкин. 

Тази нощ Кепиталс затвориха серията с Кълъмбъс с 4-2, след като спечелиха с 6:3 и за трети пореден сезон ще играят с Пингвините, от които загубиха в същата фаза на два пъти преди това и съперникът им след това стигна до купа Стенли. 

Александър Овечкин вкара два гола за успеха, за да стигне границата от 50 попадения в кариерата си в плейофите, като това бе едва вторият мач от серията, който не влезе в продължения. 

Това ще бъде 11-ият сблъсък между двата тима в елиминациите, като до момента Пингвините водят с 9-1 и всеки път по пътя към титлата в ерата на Кросби и Малкин неизменно отстраняват столичани. Те спечелиха през 2009 с 4-3, през 2016 с 4-2, а през 2017 отново с 4-3. 

В същото време Торонто доведе серията с Бостън до решаващ 7-и мач в залата на Брюинс след успех с 3:1 у дома. Разтърсени от трагедията в града, Мейпъл Лийфс надвиха съперника след голове на Уилям Ниландер, Мич Марнър и Томаш Плеканец. Вратарят Фдерекик Андерсен пък направи 32 спасявания.