Хокеистите на Вегас са само на победа от финала в Западната конференция на НХЛ, след като победиха Сан Хосе с 5:3 и поведоха с 3-2 в серията. Мач №6 ще бъде в Калифорния. 

Златните рицари играха по-добре и водеха с 4:0 в третата третина, преди ситуацията да се промени и в края имаше напрежение, но все пак до обрат не се стигна. 

Джеймс Нийл отбеляза много важен гол 3 секунди преди края на първата третина, а във втората Алекс Тък след добавка и Ерик Хаула покачиха аванса на 3:0. 

Тък вкара отново в последната част, но след това за малко повече от 6 минути Акулите върнаха 3 шайби, а с това и интригата 4:16 преди края. Домакините обаче не допуснаха изненада и Джонатан Марчъсолт вкара на празна врата, за да гарантира триумфа. 

На Изток Тампа Бей също е на победа от финала в конференцията. Светкавиците надвиха Бостън с 4:3 след продължение и поведоха с 3-1 преди мач №5, който ще бъде във Флорида. 

Брюинс наваксаха два гола пасив и водеха с 3:2 в третата третина, но Стивън Стамкос изравни, а след това Дан Жирарди вкара 3:18 след началото на първата допълнителна третина, за да донесе успеха.