Суперзвездата на Вашингтон Кепиталс Александър Овечкин се отчете с гол и асистенция, а тимът му победи Тампа Бей с 4:2 в първи мач от финала на Изток в НХЛ. Столичани ще гостуват и в двубой №2, но вече отмъкнаха домакинското предимство на Светкавиците. 

Гостите играха отлично и за целия двубой допуснаха само 21 изстрела към Брейдън Холтби, който отрази 19. В същото време те стреляха точно 32 пъти, като в един момент накараха треньора на домакините да извади стража си Андрей Василевски. 

Това стана, след като резултатът набъбна до 4:0 в първите минути на втората третина. Именно в първите две части гостите доминираха най-сериозни и в тях изградиха победата, за да покажат, че победата им над Питсбърг в предишния рунд изобщо не е случайна. 

"Започнахме наистина отлично и не им дадохме много възможности. Просто разбрахме, че трябва да играем по своя начин" заяви Овечкин, който за първи път в 13-годишната си кариера стига толкова далеч в плейофите. 

Неговият гол дойде в ключов момент, само 6 секунди преди края на първата третина и с него резултатът стана 2:0. Малко преди това Никита Кучеров бе вкарал за домакините, но попадението не бе зачетено заради по-голям брой играчи на леда за Тампа, което донесе и наказание на отбора.