Вдъхновени от страхотното си представяне в плейофите до момента, хокеистите на Уинипег стартираха ударно и във финала на Западната конференция на НХЛ. 

Джетс победиха с 4:2 Вегас в първия мач от серията, след като вкараха 3 гола още в първата третина. Те ще бъдат домакини и в мач №2, в който ще се опитат да увеличат преднината си. 

Защитникът Дъстин Бъфлин откри резултата след само 65 секунди игра, а преди да са изминали 8 минути домакините водеха с 3:0, след като Патрик Лайне и Армиа се разписаха в разстояние на 46 секунди. 

Брейдън Макнаб върна една шайба за гостите още преди края на периода, но във втората част Марк Шайфли отбеляза 12-ото си попадение в плейофите и направи 4:1. Уилям Карлсон реализира за 4:2, но в третата част Златните рицари не успяха да стигнат до нови голове. 

Вратарят на гостите Марк-Андре Флюри, който има 4 сухи мрежи в елиминациите до момента, допусна поне 3 шайби в 5 от последните 6 срещи, което може би носи някакво притеснение за новака в Лигата, който имаше доста повече време за почивка преди този мач, но това не му помогна.