Хокеистите на Тампа Бей върнаха интригата в серията с Вашингтон, след като спечелиха с 4:2 като гости и намалиха изоставането си на 1-2 победи във финала на Изток. Мач №4 отново ще бъде в залата на Кепиталс. 

Виктор Хедман завърши с гол и 2 асистенции за победителите, а по попадение и пас добавиха Стивън Стамкос, Никита Кучеров и Брейдън Пойнт. 

Вашингтон започна позитивно с няколко удара към Андрей Василевски, но постепенно гостите се окопитиха и също застрашиха Брейдън Холтби. Именно вратарят на Кепиталс предизвика наказание за своя тим, след като препъна съперник и Стивън Стамкос го преодоля с мощен изстрел при последвалия пауър-плей 13:53 минути след началото на първата третина. 

Ключова за развръзката се оказа втората част. В нея Никита Кучеров и Виктор Хедман вкараха два гола в разстояние на по-малко от 2 минути, за да поведат гостите с 3:0. Брет Конъли върна една шайба за домакините, които след това имаха числено предимство, което обаче не успяха да използват и Брейдън Пойнт възстанови аванса от 3 гола на гостите. 

В последната третина Тампа пропусна две ситуации с човек повече на леда и в края Евгени Кузнецов върна интригата с попадение. Вашингтон натисна, но така и не стигна до нов гол благодарение на отличния Андрей Василевски, който завърши с 36 спасявания.