Хокеистите на Вегас Голдън Найтс поведоха във финала на Запад в НХЛ, след като победиха с 4:2 Уинипег Джетс и дръпнапа с 2-1 в серията. Те ще бъдат домакини и в мач №4. 

Вратарят на Златните Рицари Марк-Андре Флюри бе в основата на триумфа, като отрази 33 изстрела и бе невероятен в последната третина, когато канадците натиснаха здраво, но стражът ги спря със серия от фантастични спасявания, сред които бе и едно футболно - с плонж.  

Джонатан Марчъсолт даде аванс на домакините след само 35 секунди игра, но във втората третина Марк Шайфли изравни за гостите. Само 12 секунди по-късно обаче, вратарят на Уинипег Конър Хелебък не успя да изчисти една шайба зад вратата си и Джеймс Нийл върна аванса. 

Още преди края на периода Алекс Тък направи 3:1, но секунди след началото на третата част, Марк Шайфли отново вкара за гостите и върна интригата. След това на сцената изледе Флюри, който разочарова съперника със серия спасявания. Уинипег доминираше при ударите с 16:8 в третината, но не успя да стигне до нов гол, а 3 секунди преди края Марчъсолт оформи успеха на празна врата.