Хокеистите на Вегас са само на една победа от това да направят нещо немислимо преди старта на сезона - да стигнат до финал за Купа Стенли. 

Златните рицари победиха Уинипег с 3:2 и поведоха с 3-1 във финала на Запад в НХЛ. Новакът в Лигата продължава да впечатлява с изявите си и ще може да приключи серията в Канада в следващия сблъсък. 

"Последната победа винаги е най-трудна" заяви вратарят Марк-Андре Флюри, който отново се справи отлично и отрази 36 изстрела към вратата си, за да запише 73-ата си плейофна победа. 

И този двубой бе много оспорван, като Джетс на два пъти изравняваха чрез Патрик Лайне и Тайлър Майърс, като го направиха и в първите минути на третата третина, за да стигнат до 2:2. Канадците доминираха и имаха положения, но Флюри ги спря с решаващи намеси. 

13 минути и 2 секунди след началото на последната част обаче, Райли Смит от Вегас се измъкна сам срещу Конър Хелебък и вкара решаващата шайба с удар в горния десен ъгъл на вратата. 

Преди това Хелебък бе виновен за втория гол на Голдън Найтс, след като не прецени добре една ситуация и допусна тимът му да изостане отново само 43 секунди, след като бе изравнил за 1:1.