Притиниснати до стената, хокеистите на Вашингтон отговориха с енергия, отдаденост и битка, което им донесе успех. Кепиталс сразиха Тампа Бей с 3:0 у дома и по този начин изравниха резултата в серията на 3-3 победи. Решаващият 7-и мач от финала на Изток в НХЛ ще бъде във Флорида. 

Столичани заложиха на здрави физически сблъсъци, показвайки непримиримост до последно, което им помогна. Те имаха предимство с съприкосновенията тяло в тяло с 39-19, както и в изстрелите към вратите с 34-24. 

"Бяхме отчаяни и се раздадохме напълно. Ако имаме някакво предимство в серията това е именно физиката" заяви Брукс Орпик. 

Пробивът обаче дойде след повече от 35 минути игра, когато Ти Джей Оши откри при пауърплей, а в средата на третата третина Деванте Смит-Пели удвои, с което реши мача. В края Оши добави още една шайба на празна врата. 

"Ние трябваше да отговорим на тяхната отчаяност, но не го направихме. Разчитахме твърде много на това, че ще има седми мач и определено трябва да се подобрим в него" каза Райън Калахан от Лайтнинг. 

Вратарят Андрей Василевски отново игра добре, като отрази 31 изстрела, но в крайна сметка този път не успя да спаси отбора си, който пропусна 2 ситуации с човек повече на леда, за да отбележи.