Хокеистите на Вашингтон изравниха резултата в битката за Купа Стенли, след като надвиха Вегас с 3:2 във втория мач от серията. При 1-1 сега двата тима ще играят два пъти в столицата на САЩ. 

Ларс Елер се отчете с гол и 2 асистенции, а Александър Овечкин и Брукс Орпик също вкараха за Столичани, които в последната третина бяха подложени на огромен натиск. 

Вратарят Брейдън Холтби обаче бе страхотен, като отрази 15 изстрела в последната част и общо 37 в мача. Най-голямата му спасяване дойде 2 минути преди края, когато някак си със  стика си спря удар от упор на Алекс Тък. 

"Това беше страхотно спасяване. Емоциите на пейката бяха големи и след него просто знаех, че ще спечелим" заяви треньорът на победителите Бари Троц. 

Домакините имаха и ситуация петима срещу трима за повече от минута в последния период, но също не успяха да се възползват от нея. Те поведоха в първата част, но допуснаха след 3 поредни шайби, преди да върнат интригата в края на втората третина. 

"Не изиграхме най-добрия си мач, но въпреки това смятам, че създадохме доста положения. Това обаче бе онези мачове, в които техният вратар направи разликата" заяви треньорът на Златните рицари Жерар Галант.