Суперзвездата на Вашингтон Кепиталс Александър Овечкин очаквано бе Седмото небе след триумфа в НХЛ и спечелената купа Стенли. 

След 13 години мъка и няколко провала, Ови най-после вдигна трофея, който му се изплъзваше толкова време и в един момент малко хора вярваха, че той ще спечели титлата. 

"Това е сбъдната мечта. Сезонът бе дълъг и труден. Ние обаче не спряхме да се борим, останахме заедно и продължихме да следваме своята система, независимо от случващото се" коментира руснакът, който взе и трофея "Кон Смайт" за най-полезен играч в плейофите с 27 точки, от които 15 гола. 

"Това означава всичко за мен. Чакахме да стигнем дотук толкова дълго" добави Овечкин, който има 607 гола през редовния сезон в 1003 мача, всичките за Столичани. 

"Сега вече върху него няма да има напрежение. Никой повече няма да говори, че няма титла. Не е лесно да спечелиш купата, но той със сигурност я заслужава. Определено игра най-добрия си хокей от 10 години насам" заяви Яромир Ягр, който игра за Вашингтон между 2001 и 2004.