Интер постигна първа победа за сезона в Серия "А", след като разби с 3:0 като гост Болоня в мач от 3-ия кръг на първенството.

Всички голове паднаха след почивката, като през първото полувреме "нерадзурите" нямаха точен удар. В 67-ата минута дебютантът Раджа Наинголан все пак откри резултата, след което домакините се хвърлиха в атака.

Гостите се възползваха от отворилите се празни пространства и с две бързи контри довършиха съперника. Точни бяха резервата Антонио Кандрева (82) и Иван Перишич (85).

В класирането Интер вече има 4 точки, докато Болоня остава с 1 т. и без отбелязан гол. В следващия кръг миланци приемат Парма, а възпитаниците на Филипо Индзаги гостуват на Дженоа.


Гостите излязоха без звездата си Мауро Икарди, който миналия сезон подели голмайсторския приз с Чиро Иммобиле (Лацио) с по 29 попадения. Аржентинският стрелец е измъчван от мускулни проблеми и мястото му на върха на атаката зае новото попълнени Кейта Балде.

Дебют за "нерадзурите" в Серия "А" записа привлеченият от Рома Раджа Наинголан, който игра зад гърба на сенегалеца. По крилата действаха Иван Перишич и Матео Политано. Диего Фалчинели и Федерико Сантандер бяха нападателите за Болоня в схема 3-1-4-2.

Мачът на "Ренато Дал'Ара" започна зрелищно и Интер можеше да поведе още във 2-ата минута. Тогава Лукаш Скорупски увисна при центриране на Матео Политано. Иван Перишич беше оставен непокрит на задната греда, но не успя да нанесе хубав изстрел с глава.

След това Роберто Галярдини стреля от чиста позиция, топката отскочи в чин и не намери целта. По-късно и домакините показаха зъби. Защитникът Филип Халандер засече с глава, но Самир Ханданович демонстрира високата си класа и изби. После удар на Политано мина над вратата.

До края на полувремето Интер натискаше, но не стигаше до опасно положение. Всичко най-интересно се изчерпа с шут в аут на Раджа Наинголан. Представянето на бившия белгийски национал през първите 45 минути обаче беше бледо.

Статистиката за тях показваше 71% владеене на топката в полза на миланци, но без точен изстрел. След почивката нещата на терена не се промениха. Гостите атакуваха, но не застрашаваха сериозно вратаря. В 53-ата минута Кейта можеше да открие резултата, но отново мерникът му изневери.

В 67-ата минута логичното се случи и Интер поведе. Политано намери Нинджата, който с прекрасно отиграване от въздуха прати топката неспасяемо в долния десен ъгъл за 1:0! Филипо Индзаги взе мерки изкара защитника Себастиан Де Майо за сметка на крилото Рикардо Орсолини, който е собственост на хегемона Ювентус.

В 74-ата минута Сантандер засече центриране с глава, но сантиметри го разделиха от изравняване. В 82-ата минута Интер сложи точка на спора с хубава контра. Току-що появилият се на терена Антонио Кандрева получи брилянтно подаване от Перишич и с едно докосване се разписа за 2:0!

180 секунди по-късно хърватският национал оформи крайния резултат, след като финтира защитник и матира вратаря с шут в далечния ъгъл.  

Болоня – Интер 0:3

Голмайстори: 0:1 Наинголан (67), 0:2 Кандрева (82), 0:3 Перишич (85) 

Болоня: Скорупски, Де Майо (72-Орсолини), Данило, Халандер, Матиело, Поли (75-Оквонкво), Пулгар, Джемаили, Дийкс, Фалчинели (79-Дестро), Сантандер
Треньор: Филипо Индзаги

Интер: Ханданович, Д’Амбризио (86-Вършалко), Скриниар, Де Врай, Асамоа, Брозович, Галярдини, Политано, Наинголан (77-Весино), Перишич, Кейта (79-Кандрева)
Треньор: Лучано Спалети

Стадион: "Ренато Дал'Ара"
Съдия: Марко Ди Бело
Жълти картони: Джемайли (Болоня); Галярдини (Интер)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/U9pLdxh5tOM" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>