За първи път от 2017 година Интер постигна три поредни победи в Серия "А", след като надделя с 2:0 при домакинството си на Каляри.

Резултатът на "Джузепе Меаца" откри Лаутаро Мартинес още в самото начало. В заключителните минути Матео Политано също се разписа за първи път с екипа на новия си отбор.

С успеха Интер събра 13 точки и се изкачи на 4-то място, докато Каляри остава с 6 т. и няма победа от четири мача насам. 


Треньорът на домакините Лучано Спалети направи няколко промени от победата с 2:1 над Фиорентина през седмицата. Изненадващо Мауро Икарди седна на пейката и атаката поведе новото попълнение Лаутаро Мартинес. Далберт, Миранда, Политано, Валеро и Галиардини също стартираха срещата. За гостите започнаха големите им звезди Николо Барела и Леонардо Паволети, както и Марко Сау. 

Интер поведе още в 12-ата минута, когато Далберт проби по левия фланг и центрира на границата на вратарското поле. Там Лаутаро Мартинес се измъкна от централните защитници и с глава прати топката в далечния ъгъл за 1:0! В края на полувремето сардинци можеха да изравнят чрез Марко Сау, който стреля от удобна позиция, но в аут.

Като цяло първите 45 минути бяха скучни и статистиката показваше общо 5 изстрела към двете врати, от които два точни – за всеки отбор по един. През втората част Каляри погледна по-смело в предни позиции, но това отвори празни пространства в защитата им.

И след малко повече от час игра Раджа Наинголан с отлично отиграване изведе Антонио Кандрева сам срещу вратаря. Крилото си нагласи топката и стреля, но през това време Краньо излезе, скъси ъгъла и това му помогна да избие. По-късно и Матето Политано отправи коварен шут, който стражът отново изби.

В 72-ата минута Десена се разписа за 1:1 след корнер. Капитанът на гостите засече от непосредствена близост, но с ръка. И след използване на ВАР голът беше, халфът получи жълт картон. Това обаче не му попречи да претендира, с което си навлече гнева от трибуните на "Джузепе Меаца".

По-късно Валеро центрира и Де Врай засече с глава, но в аут. В самия кра Политано оформи крайния резултат със страхотно изпълнение от наказателното поле след корнер.  

Интер – Каляри 2:0

Голмайстори: 1:0 Мартинес (12), 2:0 Политано (90)

Интер: Ханданович, Далберт, Миранда, Де Врай, Д’Амброзио, Валеро (83-Весино), Галиардини (57-Брозович), Политано, Наинголан, Кандрева, Мартинес
Треньор: Лучано Спалети

Каляри: Краньо, Сърна, Андреоли, Клаван (46-Писакане), Фараго, Десена, Брадарич (60-Жоао Педро), Барела, Йонита, Сау (71-Фариас), Паволети
Треньор: Роландо Маран

Милано, ст.: "Джузепе Меаца"
Съдия: Давиде Маса
Жълти картони: Далберт (Интер); Андреоли, Брадарич, Писакане, Десена (Каляри)