Интер измъкна драматична победа с 1:0 над Милан в дербито от 9-ия кръг на италианската Сериа А, игран на стадион "Сан Сиро".

Първото полувреме не предложи на зрителите кой знае какви зрелища, като на терена домакините имаха леко предимство, но твърдите единоборства преобладаваха. През втората част футболистите на треньора Лучано Спалети тотално надиграха "росонерите" и заслужено стигнаха до победата, благодарение на Мауро Икарди, който се разписа в добавеното време на срещата.

Така Интер е на 3-ото място с актив от 19 точки, с 1 повече от отбора на Лацио, който победи Парма с 2:0 по-рано днес. Милан пък е 12-и с 12 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EF6F-fBLYqI" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна добре за домакините, които поеха инициативата и в 11-ата минута Мауро Икарди прати топката във вратата. Голът му обаче беше отменен поради засада, която беше потвърдена от ВАР.

В 24-ата минута Иван Перишич достигна до центриране в наказателното поле и насочи удар в долния десен ъгъл, но Джанлуиджи Донарума реагира превъзходно и спаси.

В 33-ата минута Стефан Де Фрай удари лявата греда на талантливия вратар на Милан, който секунди след това геройски парира и опасен удар на Матиас Весино.

В 42-ата минута Матео Мусакио също остана разочарован, след като попадението му беше отменено поради засада, която отново беше потвърдена и от системата за видеоповторения. Така първото полувреме завърши без голове.

В първите минути на втората част случващото се на терена не се промени. В 58-ата минута Матео Политано беше в добра позиция и засече центриране отляво, но ударът му от воле не беше достатъчно точен и топката се размина на сантиметри от лявата греда.

В 66-ата минута Марсело Брозович реши да шутира на около метър от линията на пеналтерията, след като рикоширала топка попадна на пътя му, но не нацели добре топката и тя премина встрани от лявата греда.

В следващите минути Интер продължи да контролира случващото се на терена, а в 79-ата Борха Валеро Иглесиас също си пробва късмета с удар от границата на наказателното поле, но топката мина високо над напречната греда.

В последните секунди на добавеното време Мауро Икарди нокаутира Милан. Нападателят засече с глава по прекрасен начин центриране отдясно и не остави шансове на Донарума. 

Интер - Милан 1:0

Голмайстор: Мауро Икарди (90+2)

Интер: Ханданович, Върсалко, Скриняр, Де Фрай, Асамоа, Наинголан (Иглесиас 30'), Весино, Брозомич, Перешич (Кейта 70'), Политано (Кандрева 82'), Икарди
Треньор: Лучано Спалети

Милан: Донарума, Калабрия, Мусакио, Романьоли, Родригес, Кеси (Бакайоко 85'), Билия, Бонавентура, Сусо, Чалханоглу (Бертолачи 74'), Игуаин
Треньор: Дженаро Гатузо

Милано, стадион "Сан Сиро"
Съдия: Марко Гуида
Жълти картони: Политано, Кейта (Интер); Билия, Чалханоглу, Калабрия, Сусо, Бакайоко (Милан)