Интер тресна с 1:0 Наполи с гол в 91-ата минута и взе страхотна победа в дербито на кръга в Италия. Единственото попадение в мача заби резервата Лаутаро Мартинес в даденото от съдията продължение.

Така Наполи не успя да се възползва от издънката на Ювентус и вече е на цели девет точки от торинци в битката за шампионската титла. "Нерадзурите" са на трето място с 36 пункта.

Трябва да се отбележи, че след 80-ата минута гостите играха в намален състав, след като Калиду Кулибали си изпроси изгонване. В последните секунди червен картон си заработи и друг играч на Наполи - Лоренцо Инсиние.


Срещата на "Джузепе Меаца" започна лудо, като Интер можеше да вкара още в третата секунда. След изпълнението на център Мауро Икарди натресе гредата на вратата на Наполи.

Уникален момент, който можеше да донесе страхотен гол, но гостите извадиха късмет. В началните минути действията се водеха основно в средата на терена, без каквито и да било сериозни положения.

След четвърт час Лоренцо Инсиние стреля мощно, но Самир Ханданович спаси. Последваха нови спокойни минути, в които двата отбора се бяха захапали сериозно в средата на терена.

В 23-ата минута треньорът на Наполи Карло Анчелоти бе принуден да направи смяна, след като Марек Хамшик получи разтежение и напусна терена.

Осем минути по-късно Интер вкара, но попадението бе отменено поради засада на Иван Перишич. Последва пропуск на Жоао Марио, който не успя да опъне мрежата на гостите. Полувремето завърши с ново положение за домакините, но Калиду Кулибали самопожертвователно спаси отбора си от сигурен гол.

Втората част започна спокойно, като първата по-сериозна ситуация дойде в 54-ата минута. Тогава Иван Перишич намери хитро Мауро Икарди, който продължи към Марсело Брозович, но той от наказателното поле стреля твърде неточно.

Последваха спокойни минути, в които футболистите на Интер владееха инициативата, но така и не успяваха да стигнат до сериозна голова възможност. Така се стигна до 80-ата минута, когато Наполи остана в намален състав.

Матео Политано се пусна по дясното крило, след което бе съборен от Калиду Кулибали, който заслужено получи жълт картон. Сенегалецът обаче реагира бурно срещу съдийското решение и иронично изръкопляска към съдията Паоло Мацолени, който му показа втори жълт картон и му показа пътя към съблекалните.

Последва пропуск на Мауро Икарди, за да дойдат драматичните последни секунди на мача. В 89-ата минута Интер извади луд късмет, след като на три пъти Наполи не успя да вкара от чисти позиции, а удар на Пьотр Желински бе избит от голлинията от Квадво Асамоа.

В продължението обаче Интер сътвори страхотна атака, при която топката достигна до резервата Лаутаро Мартинес и той хладнокръвно опъна мрежата за 1:0. Това обаче не бе всичко и секунди по-късно червен картон бе вдигнат и на Лоренцо Инсиние.

ИНТЕР - НАПОЛИ 1:0

Голмайстор: Лаутаро Мартинес (91)

ИНТЕР: Самир Ханданович, Данило Д‘Амброзио, Стефан де Фрай, Милан Шкриняр, Квадво Асамоа, Борха Валеро, Марсело Брозович, Жоао Марио, Матео Политано, Мауро Икарди, Иван Перишич

НАПОЛИ: Алекс Мерет, Алан, Раул Албиол, Калиду Кулибали, Марио Риу, Хосе Калехон, Фабиан Руис, Марек Хамшик, Пьотр Желински, Лоренцо Инсиние, Аркадиуш Милик