Интер завърши с победа и финиш на четвъртата позиция в Серия "А" тазгодишния шампионат.

В двубой от последния 38-и кръг отборът победи на своя "Джузепе Меаца" Емполи с 2:1 след гол на Кейта, който падна в 51-aта минута, както и Наинголан в 82-ата. За гостите попадението бе дело на Траоре в 76-ата минута, а освен това Марко Икарди пропиля дузпа за домакините. В продължението Брозович вкара, но голът бе отменен.

Така отборът от Милано си завоюва правото да се състезава в групите на Шампионската лига от новия сезон, а успехът на тима и на третия в класирането Аталанта на практика изхвърлят Милан извън четворката.

След този тежък сезон "нерадзурите" финишират 4-и с актив от 69 точки и отборът изпраща един добър сезон. Eмполи пък изпадна в Серия "Б", след като финишира на 18-ото място с актив от 38 точки.


Срещата започна съвсем резонно по-активно за домакините от Милано, които наложиха натиск над противника си от първата минута на мача.

Драговски обаче направи смели намеси и първоначално успя да спаси коварен удар на Наинголан, а след това се намеси и при удар на Весино, който се опита да го изненада. 

В 22-ата минута Икарди пропусна отлично положение, след като го намериха в наказателното поле, а след това той се обърна и стреля. За негово съжаление обаче не намери пределите на вратата и топката излезе в аут.

Точно пет минути след това Брозович отправи опасен удар с глава, който противниковият страж успя да избие в корнер. 

При самия корнер Де Врай намери с глава топката, а Драговски отново бе на висота и с една ръка извади кълбото, което влизаше във вратата му. 

В 32-ата минута Капуто излезе сам срещу стража на Интер и той се намеси решително, за да попречи на нападателя да реализира, като в крайна сметка изби топката в корнер. 

До почивката така и нямаше кой знае какви положения и резултатът остана непроменен. 

Второто полувреме започна изключително силно за домакините и в 51-ата минута Кейта даде аванс на миланци след прекрасен удар по земя от дъгата, който изненада противниковия страж. 

В 59-ата минута Икарди бе препънат в наказателното поле от стража на противниковия тим и отборът получи правото да изпълни дузпа. В ситуацията имаше и проверка с помощта на VAR, която показа, че нарушение е имало.

Зад топката застана именно аржентинецът, чийто удар бе париран от противниковия страж. 

В 70-ата минута Фариас остана сам срещу вратаря на Интер, но Ханданович успя да спаси тима си от чист гол, след като успя да се справи отлично в ситуацията. 

Добрата игра на гостите даде резултат и в 77-ата минута Траоре бе намерен непокрит на далечната греда и с крак отклони топката в мрежата, за да изравни резултата.

Все пак обаче Интер отново стигна до аванс в 81-ата минута, когато Наинголан вкара в топката една рикоширала в страничната греда топка. В последните секунди гостите бяха на косъм от изравнителен гол и спасение, но топката рикошира в гредата.

В продължението и двата тима имаха по още един фамозен шанс, който не вкараха. В 95-ата минута Брозович се възползва от излизането на противниковия страж и вкара една топка в мрежата, за да оформи всичко, но попадението бе отменено заради фаул след намесата на VAR. 

ИНТЕР - ЕМПОЛИ 2:1
1:0 Keйта 51
1:1 Tраоре 77
2:1 Наинголан 82

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Д'Амброзио, Асамоа (46 - Кейта), Брозович, Весино, Перишич, Наинголан, Политано, Икарди (72 - Лаутаро)
 
Емполи: Драговски, Силвестре, Дел'Орко, Майета, Ди Лоренцо, Аква (71 - Бриги), Бенасер, Траоре, Паяц, Капуто, Фариас