Интер продължава единствен в Серия А без грешка от началото на сезона и постигна шестата си поредна победа - 3:1 като гост на Сампдория. Двубоят за тима на Антонио Конте се развиваше по прекрасен начин, след като Стефано Сенси (20) и Алексис Санчес (22) спряха устрема на домакините. В началото на второто полувреме обаче Алексис бе изгонен с втори жълт картон заради симулация и остави тима си с човек по-малко. 

Домакините се възползваха от това и в 55-та минута Якуб Янкто намали с прецизен шут по диагонала. В 61-та минута обаче Роберто Галярдини реши интригата с трети гол. 

Така Интер си върна първото място в класирането с пълен актов от 18 точки и голова разлика 13:2. “Нерадзурите” остават на 2 точки пред шампиона Ювентус. Сампдория пък продължава кошмарното си представяне от началото на сезона, след като записа 5-та загуба от 6 кръга. Тимът е на последното 20-то място в класирането с 3 точки, колкото има и СПАЛ. 

Двубоят започна равностойно, а щастието се усмихна първо на “нерадзурите”. В 20-та минута хората на Антонио Конте поведоха леко късметлийски в резултата. Стефано Сенси стреля от далечно разстояние, топката рикошира в гърба на Алексис Санчес и се оплете в мрежата зад Аудеро - 1:0 за Интер. 

Още докато се отърсят от шока, домакините получиха и втори гол. Две минути по-късно при подобни обстоятелства гостите вкараха отново. Сенси стреля от 25 метра, но този път ударът му не се получи. Зад защитата на Самп обаче дебнеше Алексис Санчес, който отблизо вкара първия си гол с екипа на Интер. 

До края на първото полувреме гостите пропуснаха да увеличат още повече преднината си. Гол на Антонио Кандрева в 36-та минута бе отменен заради засада, а след това Лаутаро Мартинес изпусна много изгодно положение. 

Втората част започна с натиск за Интер, който в последствие се превърна в шок за “нерадзурите”. В 47-та минута Лаутаро отново изскочи зад защитата на Сампдория, но стреля в тялото на Аудеро. Алексис Санчес притича и след като усети контакт със съперник, падна на тревата. Реферът обаче прецени, че чилиецът е симулирал, заради което му извади втори жълт картон и го прати преждевременно под душовете. 

В следващите минути Самп натисна и за щастие на домакините изравни резултата в 55-та минута. Якуб Янкто стреля по диагонала от около 20 метра и хвана неподготвен Ханданович за 1:2. Радостта на домакините обаче не продължи дълго. В 61-та минута Брозович разсече защитата на противника с перфектен пас към Галярдини. Халфът чукна топката към вратата, но Аудеро спаси. При добавката Галярдини нямаше как да сбърка на опразнената врата и успокои тима си с трети гол. 

Сампдория - Интер 1:3

0:1 Стефано Сенси 20’

0:2 Алексис Санчес 22’

1:2 Якуб Янкто 55’

1:3 Роберто Галярдини 61’

Сампдория: Аудеро, Шабо, Березински, Коли, Дапаоли (56 - Бонацоли), Екдал (69 - Виейра), Линети (73 - Капрари), Мури, Янкто, Ригони, Куалярела 

Интер: Ханданович, Шкриняр, Де Врай, Бастони, Галярдини, Брозович, Сенси (65 - Барела), Асамоа, Кандрева (57 - Димарко), Лаутаро (56 - Лукаку), Алексис

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/KSjpHyd6O_g" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>