Интер удари с 4:1 Каляри и се класира на 1/4 финал за Купата на Италия.

Два гола за "нерадзурите" набута Ромелу Лукаку (1 и 49), по един добавиха Борха Валеро (22) и Ранокия (81). Друго попадение на Лукаку през първото полувреме пък бе отменено. Точен за гостите бе Олива (73).

Така Интер без проблеми си взе мача и е в следващата фаза на надпреварата. Домакините успяха и да се реваншират пред феновете си, след като преди дни се издъниха срещу Аталанта и сдадоха първото място в Серия А на Ювентус.


Интер започна страхотно срещата и успя да вкара още в първата минута. Тогава играчите на Каляри допуснаха фрапантна грешка, от която се възползва Лукаку и направи 1:0.

Домакините продължиха да доминират и стигнаха до втори гол, но попадението на Лукаку бе отменено поради засада, след като се намеси ВАР.

Интер правеше каквото си поиска на терена и изцяло доминираше на терена. Така се стигна до 22-ата минута, когато "нерадзурите" отново вкараха.

Борха Валеро се възползва от едно центриране и бутна топката в мрежата на Каляри за 2:0. До края Интер доминираше и дори имаше претенции за дузпа, но до нов гол не се стигна.

Втората част започна с трето попадение за Интер. Лукаку отново показа головите си умения и с глава направи 3:0 в 49-ата минута.

Домакините контролираха изцяло мача и дори можеха да вкарат нов гол, но Барела пропусна след един част игра. В 73-ата минута Каляри успя да намали. Алберто Чери намери триково Кристиан Олива, който опъна мрежата на Интер за 3:1.

Осем минути по-късно "нерадзурите" вкараха четвърти гол, след попадение с глава на Андреа Ранокия. До края не се случи нищо интересно и така Интер заслужено си взе победата и е на 1/4 финал за Купата на Италия.

Интер - Каляри 4:1

Голмайстори:

1:0 - Лукаку (1)
2:0 - Валеро (22)
3:0 - Лукаку (47)
3:1 - Олива (73)
4:1 - Ранокия (81)

Интер: Ханданович, Годин, Ранокия, Шкриняр, Лазаро, Барела, Брозович, Валеро, Димарко, Санчес, Лукаку.

Каляри: Олсен, Фараго, Писакане, Валукиевич, Ликоянис, Нандес, Олива, Йоница, Наинголан, Кастро, Чери.