Отборът на българските фенове на Интер спечели първото място в Деветия благотворителен футболен турнир на „Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори“, който се проведе този уикенд на „Спортна София“ в Зона Б5 в партньорство с Българския футболен съюз и СПОРТНА СОФИЯ 2000.

Черно-сините от Интер клуб България се наложиха с 3:2 след дузпи във финалния мач над Ювентус България и заслужиха пети трофей в историята на турнира. Последният мач от турнира бе изключително оспорван и трябваше да се реши с дузпи след 1:1 в редовното време. При наказателните удари се отличи вратарят на Интер клуб България с два спасени удара от бялата точка. На трето и четвърто място останаха българските фенове на два английски гранда – Челси и Манчестър Юнайтед.

Във второто издание на Детска шампионска лига, успоредния турнир за малчугани, купата заслужиха хлапетата от Манчестър Юнайтед, които се наложиха с 3:0 над малката селекция на Ювентус. Проектът за деца от начален курс на обучение е заслуга на Асоциацията на феновете и „Детска Футболна Академия – Комета“, в партньорство със Столична община като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“ и с подкрепата на фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис.

Освен финалната двойка, в надпреварата взеха участие още малките фенове на Интер, Галатасарай, Челси и Ливерпул. Малките участници бяха наградени с медали, за шампионите имаше и купа, а най-полезният играч и голмайстор на турнира Илия Кавръков от „червените дяволи“ бе отличен от организаторите със специална индивидуална награда – безплатно участие на Ювентус джуниър камп, който ще се проведе в края на юни в Стара Загора.

Тазгодишната социална кауза на шампионата за малки и големи бе събиране на средства за „Българска асоциация по хемофилия“, а организаторите традиционно ще оповестят събраната сума, след като бъдат отчетени всички дарения. Следващата неделя на терените на „Спортна София“ в рамките на семейния спортен празник „Татко и аз“ всеки желаещ също ще може да подкрепи благотворителната кауза или да направи дарение по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори”: IBAN: BG53UNCR70001522362221 в Уникредит Булбанк.