Тенис турнирът Ролан Гарос, който е един от най-известните в света, може и да не се проведе през 2020 година заради пандемията от коронавирус. Надпреварата във френската столица Париж трябваше да започне този месец като датите на турнира бяха от 24 май до 7 юни. Към момента турнирът е преместен за 20 септември - 4 октомври, но също не е ясно дали ще се проведе.
 
Големият фаворит за спечелването на Ролан Гарос в Bet365 bg естествено е Рафаел Надал, който доминира на турнира. Въпреки отлагането на надпреварата, Надал остава фаворит да спечели титлата тази година, ако турнирът се проведе. Шефът на френската федерация по тенис призна, че има възможност за провеждане на Откритото първенство на Франция 2020 при затворени врати и настоя всички опции да останат на масата, за да се организира турнирът тази година.
 
„Милиони зрители по света чакат турнирът да се проведе. Организирането му при закрити врати ще доведе до приходи от телевизионни права, които представляват повече от една трета от приходите на турнира.Това не може да се пренебрегне “, споделя шефът на френската федерация по тенис.
 
При евентуално провеждане на турнира при закрити врати, със сигурност интересът пред телевизионния екран ще е много голям. Феновете ще искат да гледат тенис от най-висока класа. Според букмейкърът Бет365 Рафаел Надал има най-големи шансове да спечели турнира като е с 1.90 коефициент, докато на 4 коефициент за победители може да залагате на Доминик Тийм и Новак Джокович.
 
Само шепа играчи през годините са доказали, че са способни да ви донесат успех на дългосрочните пазари за залагания от Големия шлем, и ако историята е била някаква индикация, най-добрият залог вероятно се съдържа в тази избрана група. Тенис залагащите вероятно не се нуждаят да напомняме кои са най-успешните състезатели в турнирите на Големия шлем, но - за всеки случай ще го направим: Роджър Федерер (20 титли), Рафаел Надал (19 титли) и Новак Джокович (17 титли). След като Федерер няма да участва на турнира, то Надал и Джокович са големите фаворити на Ролан Гарос.
 
Рафа Надал е спечелил 12 от своите 19 титли на турнирите от Големия шлем в Париж. Той има безпрецедентна доминация на корт "Филип Щатрие". Известен като "Кралят на клея", Рафа Надал е фаворит номер 1 на букмейкърите да спечели турнира и тази година. Естествено за него ще бъде жалко Ролан Гарос да не се проведе, тъй като това е любимият му турнир от Големия шлем, а и е способен да добави още една голяма титла в кариерата си. През последните 15 години (между 2005 и 2019 г.) само трима играчи освен Надал са успели да спечелят титлата на Ролан Гарос - Роджър Федерер (2009 г.), Станислав Вавринка (2015 г.) и Новак Джокович (2016 г.).
 
Надал завоюва титлата в Париж за първи път през 2005 г. като тийнейджър и след това продължи да упражнява доминацията си върху червената настилка в продължение на четири поредни години. През 2009 година той изненадващо загуби от Робин Сьодерлинг в ранна фаза на турнира, а тогава Федерер спечели първата си и единствена титла на Откритото първенство на Франция. Испанецът си върна трона година по-късно, продължавайки да царува на Ролан Гарос пет поредни години. За Надал последва двугодишна суша в Париж, по време на която Вавринка и Джокович се възползваха. Вавринка победи Джокович на финала през 2015 г., докато сърбинът надви Анди Мъри през следващата година, за да вземе първата си титла на Откритото първенство на Франция. Надал се завърна на трона през 2017 г. и оттогава не познава вкуса на поражението, печелейки три поредни титли. По това време той добави и две титли от US Open (2017 и 2019) към своята богата витрина от успехи.
 
През 2020 година Надал ще се опита да спечели четвърта поредна титла в Париж, общо 13-та на Ролан Гарос и 20-та от турнирите от Големия шлем, за да изравни постижението на Роджър Федерер. Разбира се, само защото Надал е тотален фаворит, не означава, че лесно ще стигне до нов триумф. В последните години Доминик Тийм се представя доста добре срещу Надал на клей, а Новак Джокович винаги е способен да победи испанеца. Ако решите да правите залози на Ролан Гарос, то помислете добре как да използвате наличните си бонуси, ако сте нов клиент, както и да се възползвате от специалния бонус за тенис залози.