Ювентус победи с 1:0 Палермо като гост в среща от 27-ия кръг на италианската Серия „А”. По този начин „бианконерите” увеличиха преднината си пред Рома на върха на 14 точки. „Вълците” обаче са с мач по-малко, като в понеделник вечер приемат Сампдория на стадион „Олимпико” в Рим.

Палермо пък записа шесто поредно поражение от торинци, като във всички двубои отборът дори не успя да вкара гол. Успехът за гостите донесе Алваро Мората с гол в 70-ата минута.

Ивайло Чочев остана на скамейката за домакините през всички 90 минути, а атака им поведе откритието на сезона Дубала. Андреа Бардзали за първи път от месец май 2014 г. попадна в титулярния състав на „старата госпожа”, а дебют за отбора от 1-ата минута направи дошлият през зимата от Дженоа Стураро.

Масимилиано Алегри направи още няколко промени, предвид предстоящия реванш от 1/8-финалите в Шампионска лига срещу Борусия (Дортмунд). Паоло Де Челие и Фернандо Йоренте също стартираха мача, докато Мората и Артуро Видал останаха на резервната скамейка. Пол Погба пък изобщо не беше и там.



В 13-ата минута Лихтщайнер напредна и пробва да потърси изненадата с далечен изстрел по земя, но не уцели вратата. 5 минути след това Карлос Тевес отправи прекрасен шут, вратарят на домакините Сорентино не беше подготвен, но все пак успя да спаси. После той изпусна топката и за негов късмет нямаше кой да я засече във вратата.

В следващите минути гостите продължиха да бъдат по-активният отбор на терена, но не стигаха до чисти голови положения. В средата на първото полувреме Тевес изведе чудесно Стураро, но той беше затворен и от малък ъгъл прати топката покрай вратата.

В 34-ата минута Палермо имаше сериозни претенции за дузпа. Футболистите на отбора организираха отлична атака, при която Ригони беше спънат в наказателното поле от Джордо Киелини, но главният съдия Марко Гуида остана безмълвен.

Малко след това Рисполи се възползва от лошо изчистване на Де Челие, но ударът му беше твърде неточен. В 41-ата минута Клаудио Маркизио центрира от фаул, Де Челие се опита неуспешно да засече със задна ножица, след което се получи меле точно пред вратата, но защитата на „розовите” се справи. 60 секунди преди края на полувремето Тевес отново застраши вратата на Сорентино, но без успех.

6 минути след подновяването на играта Тевес изпълни перфектен фаул, но стражът на Палермо показа класа и изби. В 54-ата минута Васкес можеше да изведе домакините напред, но в последния момент шутът му беше блокиран. В 65-ата минута Лихтщайнер засече много силно с глава центриране от корнер, но топката рикошира и мина покрай вратата.

В 70-ата минута Юве поведе. Маркизио намери Мората, който с плътен удар извън наказателното поле откри резултата на стадион „Ренцо Барбера”. 5 минути след това Рисполи можеше да изравни, но Барджали застана на пътя на топката. В 81-ата минута Мората можеше да сложи точка на спора, след като получи извеждащ пас от Тевес, но не намери целта.

До края не падна нов гол и Юве се поздрави с 19 си победа през сезона в калчото. Палермо пък остава на 11-та позиция с 35 точки.

Палермо – Ювентус 0:1

Голмайстор:

0:1 Мората (70)

Палермо: Сорентино, Витиело, Терци, Анделкович, Рисполи, Ригони, Мареска (63-Яяло), Барето (76-Белоти), Дапрела (82-Емерсон), Васкес, Дибала

Треньор: Джузепе Якин

Ювентус: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Лихтщайнер, Стураро (46-Видал), Маркизио, Перейра, Де Челие (76-Падоин), Тевес, Йоренте (60-Мората)

Треньор: Масимилиано Алегри

Ст.: „Ренцо Барбера”

Съдия: Марко Гуида

Жълти картони: Васкес, Анделкович (Палермо), Бардзали, Мората, Лихтщайнер (Ювентус)