Италианският шампион Ювентус постави нов клубен рекорд, след като постигна измъчена победа с 1:0 при домакинството си на Дженоа в среща от 23-ия кръг на Серия "А".

Това беше 13-ти пореден успех за "бианконерите" в калчото, с което надминаха постижението от 2014 година с треньор Антонио Конте. Торинци обаче изиграха един от най-слабите си мачове от месеци насам, но все пак успяха да спечелят, благодарение на автогола на Себастиан Де Мело в 30-ата минута. С основна заслуга за това защитникът да забие топката в собствената си врата бе Хуан Куадрадо.

Лошите новини за Макс Алегри обаче са свързани с контузиите на Патрис Евра и Мартин Касерес, които напуснаха принудително. Уругвайският национал даже беше изнесен на носилка със сълзи на очите. Двамата ще минат прегледи утре, след което ще стане ясно колко време ще отсъстват от терените. Симоне Дзадза също получи проблеми, но все пак доигра двубоя до 92-ата минута, когато бе изгонен с директен червен картон.

В класирането Юве остава на 2-ро място, след като Наполи победи Лацио в Рим в дербито на кръга. "Старата госпожа" е с 51 точки, а южняците са с 53 т.


В началото Юве наложи натиск и в 11-ата спечели фаул на 30-ита метра от вратата, Пауло Дибала центрира, но защитата на гостите изчисти. 120 секунди по-късно аржентинският национал получи на центъра, отскубна се от преследвачите си и стреля по земя, но сантиметри го разделиха от гола. След четвърт час игра и пред Пол Погба се откри шанс. Френската звезда овладя топката, нагласи си я и шутира, но не затрудни Матиа Перин.

В 17-ата минута торинци спечелиха ново нарушение фронтално срещу вратата. Зад топката застанаха Леонардо Бонучи, Дибала и Погба, който стреля покрай целта. 5 минути по-късно и Дженоа показа зъби след удар на Блерим Джемайли, който излезе в аут. Малко след това и Силва можеше да вкара, след като получи в близост до вратата и насочи кълбото към далечния ъгъл, но и той не намери целта.

В 26-ата минута Погба извърши фаул на опасна близост до наказателното поле, при което Джемайли центрира, но Клаудио Маркизио надскочи всички и изчисти. След половин час игра Юве поведе. Хуан Куадрадо проби отдясно, навлезе в наказателното поле, където финтира защитник и центрира остро. Там Себастиан Де Мело отклони топката в собствената си врата за 1:0!

В следващите минути двата отбора не създадоха опасни положения, като най-интересният момент беше 3 минути преди края на полувремето, когато Леонардо Паволети проби отляво и пусна остър пас към вратарското поле, където Бонучи изчисти. Малко по-късно нападателят на "грифоните" стреля, но по никакъв начин не затрудни Джанлуиджи Буфон.

Началото на втората част започна с най-доброто положение за гостите до момента в мача. Алесио Черчи отправи много коварен изстрел, Буфон изби несигурно и за негов късмет нямаше кой да направи добавка. В 55-ата минута току-що появилият се на терена Симоне Дзадза беше изведен сам срещу Перин, но отправи слаб удар, който по никакъв начин не затрудни вратаря.

После срещата беше изключително скучна и чак в 75-ата минута Юве създаде опасно положение. Куадрадо проби, опита се да намери Дзадза, който обаче беше изпреварен от Перин. До края не падна нов гол, въпреки че в 92-ата минута седмицата на торинци беше изгонена с директен червен картон заради фаул с двата крака напред.

Ювентус – Дженоа 1:0

Голмайстор:

1:0 Де Мело (30-авт)

Ювентус: Буфон, Бонучи, Бардзали, Касерес (63-Ругани), Евра (41-Сандро), Погба, Маркизио, Падоин, Куадрадо, Дибала, Мората (54-Дзадза)
Треньор: Макс Алегри

Дженоа: Перин, Муньоз, Де Мело, Ицо, Ансалди, Ригони, Джемайли (81-Маташ), Силва, Нчам (58-Капел), Паволети, Черчи (55-Сусо)
Треньор: Джанпиеро Гасперини

Торино, "Ювентус Стейдиъм"
Съдия: Кармино Русо
Жълти картони: Бонучи (Ювентус); Муньоз, Капел, Ригони (Дженоа)
Червен картон: Дзадза 92' (Ювентус)