Европейският клубен шампион Реал Мадрид победи с 3:1 италианския хегемон Ювентус в мач от турнира Интернешънъл Чемпиънс Къп, който се игра на стадион "FedExField" във Вашингтон.

В герой за "кралете" се превърна Марко Асенсио, който заби два гола. Един добави Гарет Бейл, а това беше и първи успех за "белите" под ръководството на новия им треньор Хулен Лопетеги. В неофициалния му дебют Реал загуби с 1:2 от Манчестър Юнайтед в среща от същата надпревара.

Юве игра без Кристиано Роналдо,  Пауло Дибала, Хуан Куадрадо, Дъглас Коста и завърналият се в тима Леонардо Бонучи, които се подготвят в Италия.

Италианският шампион откри в 12-ата минута след автогол на Даниел Карвахал, който в опита си да изчисти центриране на Жоао Кансело, прати топката неспасяемо в мрежата зад Кейлор Навас.

В заключителните минути на първото полувреме испанският колос изравни. Бейл се възползва от грешка в отбраната на Ювентус, която не успя да изнесе топката и със силен удар с левия крак успя да изравни. Малко по-късно вратарят Войчех Шчесни се намеси решително след удар отляво на защитника Серхио Регуйон.

Втората част започна вихрено за Реал. Новото попълнение Винисиус проби по лявото крило и видя Асенсио, който от чиста позиция не сбърка за 2:1!

В 56-ата минута Асенсио оформи крайния резултат с удар с левия крак от границата на наказателното поле. Следващият двубой на Реал Мадрид в турнира е срещу Рома на 8 август. Юве пък се прибират в Италия.