С два гола на петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо хегемонът Ювентус победи с 2:1 Сасуоло в мач от 4-ия кръг на Серия "А", игран в Торино.
 

През първото полувреме гостите дадоха сериозен отпор на шампиона и нацелиха греда и тяхно попадение беше отменено. Малко след началото на втората част португалската звезда обаче откри головата си сметка за "бианконерите", като за целта му бяха нужни 28 удара.

В 65-ата минута отново Роналдо беше под светлината на прожекторите, след като се разписа след подаване на Емре Джан. В края Бабакар беше точен за гостите, а Дъглас Коста получи червен картон. Но Ювентус не допусна изравняване, продължава с победния си ход и има пълен актив от 12 точки, докато Сасуоло остава със 7 т.

В следващия кръг рекордьорът по титли гостува на Фрозиноне, а "зелено-черните" приемат Емполи. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fvideos%2F2178858445774399%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="311" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>
 


Треньорът на шампионите Макс Алегри заложи на двама играчи, които започнаха титуляри за първи път през сезона. Това бяха Меди Бенатия и Емре Джан. За първия това беше и дебютно участие от старта на калчото. Пауло Дибала се завърна в стартовия състав, след като остана на пейката срещу Парма (2:1) и Лацио (2:0).

До него в предни позиции действаха Марио Манджукич и голямата звезда Кристиано Роналдо. За Сасуоло започна бившият халф на Левски Мехди Бурабия и десният защитник Пол Лирола, който е бивш футболист на Юве. В атака игра триото Доменико Берарди, възроденият Кевин-Принс Боатенг и Филип Джуричич.

Първата добра възможност за гол се откри пред Кристиано Роналдо. В 6-ата минута той стреля, но Рожерио застана на пътя на топката. Малко по-късно петкратният носител на Златната топка направи двойно подаване с Алекс Сандро, при което бразилецът центрира на удобна позиция. Там португалският национал засече с глава, но покрай целта.

От своя страна Сасуоло в никакъв случай не игра като обречен и след корнер Джанмарко Ферари надскочи Леонардо Бонучи и нацели гредата. При единоборството имаше фаул в атака, който беше маркиран. Юве отговори с шут от дистанция на Емре Джан в аут.

В средата на полувремето гостите създадоха нова опасност при корнер. Доменико Берарди центрира, Ферари засече с глава, но право в ръцете на Войсчех Счесни. После шампионите пропуснаха златна възможност да поведат. Блес Матюиди открадна топката в наказателното поле на Сасуоло и намери Пауло Дибала. Аржентинският техничар не успя да стреля и продължи към Марио Манджукич. Неговият удар обаче беше блокиран от Алфред Дънкан.

Дълбоката преса на Юве продължи да създава сериозни проблеми на гостите и в 38-ата минута Пол Лирола едва не си вкара автогол. Жоао Кансело центрира отдясно, испанецът засече към собствената си врата, но Андреа Консили с брилянтна намеса изби. Атаката завърши с мощен удар на Пауло Дибала, който профуча покрай дясната греда. 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fvideos%2F698943667144401%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="311" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

По-късно Дънкан преодоля Счесни, но голът не беше зачетен за нарушение в атака срещу Кансело на Филип Джуричич, което предизвика гнева на халфа. Така се стигна до 50-ата минута, когато Роналдо вкара първия си гол за Юве. След корнер Бонучи пробва нещо като задна ножица. В опита си да изчисти Ферари нацели гредата и топката отиде точно пред опразнената врата. Там Кристиано нямаше как да сбърка и изведе "бианконерите" напред!

Сасуоло можеше бързо да изравни след техничен удар с пета на Кевин-Принс Боатенг, който премина на сантиметри от целта. В 65-ата минута Роналдо сложи точка на спора. При бърза контра той получи извеждащо подаване от Джан и с удар с левия крак в далечния ъгъл матира вратаря за 2:0!

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fvideos%2F401765467023529%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="311" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

В 76-ата минута Дъглас Коста намери Роналдо, който засече, но се размина на косъм от първи хеттрик в Италия. По-късно Кристиано не успя да вкара и след добавка. В 91-ата минута Бабакар се разписа с глава, но Сасуоло нямаше време за нещо повече и загуби мача, въпреки че Коста беше изгонен за наплюване срещу съдията и удар с ръка. 

Ювентус – Сасуоло 2:1

Голмайстори: 2:0 Роналдо (50, 65), 2:1 Бабакар (91)

Ювентус: Счесни, Сандро (80-Куадрадо), Бонучи, Бенатия, Кансело, Матюиди, Джан (71-Бентанкур), Кедира, Дибала, Роналдо, Манджукич (61-Коста)
Треньор: Макс Алегри 

Сасуоло: Консили, Лирола, Марлон, Ферари, Рожерио (72-Дел’Орко), Бурабия, Локатели (73-Бабакар), Дънкан, Джуричич (60-Ди Франческо), Боатенг, Берарди 
Треньор: Роберто Де Зебри

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Даниеле Кифи
Жълти картони: Кансело, Коста (Ювентус); Джуричич, Берарди, Бурабия (Сасуоло)
Червен картон: Коста 94' (Ювентус)