Ювентус стигна до трудна победа над Фрозиноне с 2:0 в двубой от 5-ия кръг на италианската Серия А, игран на стадион "Бенито Стирпе".

В главен герой за "бианконерите" се превърна Кристиано Роналдо. Стабилната защита на домакините сериозно затрудни торинци, а португалецът създаде сериозно количество пропуски, но в крайна сметка успя да даде предимство на тима си в 82-ата минута. В добавеното време на мача се разписа и влезлият като резерва Федерико Бернардески.

Така Юве продължи перфектната си серия от победи от началото на сезона и е на върха в класирането с актив от 15 точки, с 3 повече от отбора на Наполи, който победи Торино с 3:1 по-рано днес. Фрозиноне пък вече започва да копае дъното с 1 точка.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/v0FojhntO_4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна добре за гостите, които създадоха първа опасност още в 6-ата минута. Центрирана топка намери главата на Марио Манджукич, който свали към дебнещия Кристиано Роналдо. Португалецът отправи изстрел от опасно близко разстояние. Вратарят Спортиело изби топката, но тя продължи да се търкаля към вратата и бе геройски изчистена от Голданига от голлинията.

В 20-ата минута отново Роналдо беше главен герой. Нападателят получи хубав пас в пеналтерията и отправи плътен диагонален изстрел. Спортиело обаче отново внимаваше и изби топката.

В следващите минути "бианконерите" се опитваха да разпечатат вратата на домакините, но това така и не се случваше, благодарение на добре организираната защита.

В 45-ата минута Миралем Пянич си пробва късмета с удар на няколко метра от линията на наказателното поле. Топката обаче мина високо над напречната греда. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

През втората част случващото се на терена не се промени. Играчите на Юве задържаха топката в свое притежане, размяняйки си пасове с едно докосване, но опасностите продължаваха упорито да отсъстват.

В 63-ата минута сериозен карамбол в наказателното поле завърши с топка в краката на Роналдо. Футболистиът се опита да отиграе атрактивно трудната ситуация, отправяйки удар с пета. Спортиело обаче реагира добре и спаси.

Шест минути по-късно Хуан Куадрадо получи хубаво центриране отдясно и отправи свиреп удар от воле. Топката обаче отиде високо над напречната греда. Секунди след това Марио Манджукич стреля с глава, но кълбото отново не намери целта.

В 82-ата минута Ювентус успя да поведе в резултата. Роналдо се оказа на правилното място в правилното време, след като рикоширала топка стигна до португалеца и той хладнокръвно прати топката във вратата. 

В добавеното време на двубоя резервата Федерико Бернардески оформи крайния резултат с прецизен изстрел от границата на пеналтерията.

Фрозиноне – Ювентус 0:2 

Голмайстори: Кристиано Роналдо (82), Федерико Бернардески (90+3')

Фрозиноне: Спортиело, Зампано, Голданига, Саламон, Капуано, Молинаро, Майело (Крисетиг 48'), Чибса, Халфредсон (Касата 85'), Кембъл (Чано 71'), Перица 
Треньор: Морено Лонго

Ювентус: Шчесни, Куадрадо (Кансело 70'), Ругани, Киелини, Сандро, Пянич, Бентакур (Бернардески 56'), Джан, Дибала, Роналдо, Манджукич (Матюиди 85')
Треньор: Масимилиано Алегри

Фрозиноне, стадион "Бенито Стирпе"
Съдия: Пиеро Дзакомели
Жълти картони: Перица, Молинаро, Спортиело (Фрозиноне); Бентакур (Ювентус)