Отличният старт на сезона за Ювентус продължи с домакинска победа над Болоня с 2:0. Това бе шеста поредна победа за тима на Масимилиано Алекгри в Серия А, с което “Старата госпожа” се укрепи на върха в класирането. 

Торинци убиха интригата още след 16 минути игра след голове на Пауло Дибала (11) и Блейс Матюиди (16), а тимът на Филипо Индзаги така и не успя да се противопостави на хегемона в Италия в последните години. Юве е на първо място с пълен актив от 18 точки, с три повече в втория Наполи и на цели 6 пред третия Лацио. Болоня е под чертата с 4 точки след 6 мача. 

Кристиано Роналдо не успя да се разпише, след като го направи в предишните два мача на Юве в шампионата, но се отчете със странна асистенция при гола на Матюиди.

Алегри смели системата на 3-5-2, което не се отрази особено на представянето на тима му. Дебют за “бианконерите” направи Матия Перин, който замени на вратата Войчех Шчесни. Първи минути за сезона записа и Андреа Бардзали, а Роналдо бе единственият играч, който почва като титуляр за торинци във всички мачове този сезон. 

Юве започна много силно мача и поведе в резултата още в 11-та минута. Пауло Дибала разпечата вратата на Болоня с акробатичен удар на празна врата, след като миг по-рано удар на Матюиди бе отразен от Скорупски. 

Само 5 минути по-късно самият Матюиди на практика уби интригата. Кристиано Роналдо получи едно далечно подаване към дясната греда на вратата на гостите. Португалецът отклони топката към вратата, но се получи пас, който попадна в Матюиди. Французинът си спря топката и с перфектен удар под гредата направи 2:0. 

Добрите минути на Юве продължиха и в 27-та Роналдо бе близо до трети гол. Нападателят успя да преодолее защитник и стреля мощно от около 15 метра, но Скорупски отрази. До края на полувремето доминацията на домакините продължи, но до нов гол не се стигна. 

През втората част гостите погледнаха по-смело към вратата на противника и първото добро положение се отдаде пред Матия Дестро. Удар на нападателят в 53-та минута обаче мина на сантиметри от гредата. Малко след това силен удар на Кансело бе париран от стража на гостите. 

Постепенно играта се поуспокои, а в 79-та минута Ладислав Крейчи стреля опасно от свободен удар, но и Перин показа прекрасен рефлекс. В 85-та минута Роналдо отново изскочи на удобна позиция, но от малък ъгъл не успя да улучи вратата. В добавеното време на срещата Юве бе близо до третия гол, но Роналдо се поудвоуми дали да стреля, или да подаде на Джан. Избра второто, но шутът на германския национал отново бе спасен от Скорупски. 

Ювентус - Болоня 2:0 

1:0 Пауло Дибала 11’

2:0 Блейс Матюиди 16’

Ювентус: Перин, Бардзали (86 - Сандро), Бонучи, Бенатия, Куадрадо (76 - Бернардески), Бентанкур, Пянич (64 - Джан), Матюиди, Кансело, Дибала, Роналдо 

Болоня: Скорупски, Пас, Данило, Калабрези, Дайкс (86 - Орсолини), Крейчи, Наги, Джемайли, Мбайе, Дестро (68 - Сантандер), Фалчинели (68 - Оквонкво)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/F8JkTQzY-ts" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>