Треньорът на италианския хегемон Ювентус – Макс Алегри, заяви, че Манчестър Юнайтед има пръст в победата с 2:0 над Милан в голямото дерби от 12-ия кръг на Серия "А".

"Бианконерите" в сряда паднаха с 1:2 у дома от "червените дяволи" в Шампионска лига с голове в последните минути. Тактикът от Ливорно е на мнение, че това поражение е стреснало "старата госпожа" за сблъсъка на "Сан Сиро", където головете отбелязаха Марио Манджукич и Кристиано Роналдо.

"Много хора ми казаха, че сме играли добре срещу Юнайтед, но това няма значение, защото загубихме. Сега спечелихме и беше важно да запазим преднината пред Наполи и да я увеличим пред Интер", добави Алегри.

Юве е лидер с 34 точки, възпитаниците на Карло Анчелоти имат 28 т., а "нерадзурите" остават с 25 т. след тежката загуба с 1:4 от Аталанта в Бергамо.

Относно Леонардо Бонучи, който остана резерва срещу бившия си отбор, Алегри заяви: "Имаше нужда от почивка и просто се случи да е за мача с Милан. Дори на скамейката беше много обиждан, така че е по-добре, че не игра", завърши треньорът на Юве.