Италианският хегемон Ювентус продължава с колебливото си представяне в последно време, след като направи 3:3 с Парма в Торино в мач ор 22-ия кръг на Серия "А".

Отсъствието на централните защитници Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи, които са с контузии, оказа огромно влияние и за първи път през сезона "бианконерите" допуснаха три гола в един двубой.

Първото полувреме не предвещаваше голеадата и Кристиано Роналдо (36) откри резултата. Останалите попадения паднаха след почивката, четири от тях в рамките на 12 минути, между 62-ата и 74-ата. Първо Даниеле Ругани покачи на 2:0 след асистенция на португалската звезда, но Антонио Барила (64) бързо върна гостите в мача.

Роналдо отново удвои преднината на шампионите в 66-ата минута, преди Жервиньо да се разпише във вратата на Матия Перин със страхотно попадение с пета. Така се стигна до продължението, когато отново бившият нападател на Рома беше точен, за да оформи крайното 3:3!

В класирането Юве има 60 точки и преднината пред преследвача Наполи беше намалена на 9 т. Парма събра 29 пункта и заема 12-та позиция.


 Шампионите излязоха с прекроена защита заради отсъствието на Джорджо Киелини и Леонардо Бонучи. В сърцето на отбраната стартираха Даниеле Ругани и завърналият се предни дни в Торино Мартин Касерес. Леонардо Спинацола беше предпочетен пред Алекс Сандро.

Пауло Дибала остана на пейката за първи път от 8 мача насам в калчото (за последно при 2:0 над СПАЛ), а Марио Манджукич се завърна след контузия. Това беше първи мач за хърватина през 2019 г., като за последно взе участие при 2:1 над Сампдория на Коледа.

Треньорът на Парма Роберто Д'Аверса заложи в предни позиции на опитните Жервиньо и Джонатан Биабини, на върха на атака действа Роберто Инглезе, който в 17 мача през сезона на Ботуша има 8 гола. Новото попълнение Юрай Куцка също беше титуляр. 

Мачът започна на високо темпо и още в началото Жервиньо направи отличен пробив, но с общи усилия беше спрян от защитата на Юве. По-късно Сами Кедира се озова на добра позиция, но не успя да центрира и топката излезе в аут. В 20-ата минута Матия Перин изби удар на Юрай Куцка, а после при корнер гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Марио Манджукич.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fvideos%2F367907560461269%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Главният съдия Пиеро Джакомели се допита до ВАР и реши, че таранът не е нарушил правилата. Интересното е, че до 25-ата минута Юве имаше 77% владеене на топката, но гостите бяха отправили 3 изстрела срещу едва 1 за домакините. Натискът на "Старата госпожа" ставаше все по-свирен и след почти половин час игра Матео Скоцарела извърши фаул на опасна позиция. Зад топката застанаха Миралем Пянич и Кристиано Ронално, но босненецът нацели стената.

В 34-ата минута Сами Кедира беше изпуснат в наказателното поле и стреля мощно, но гредата спаси Луиджи Сепе. 120 секунди по-късно "бетонът" на гостите беше разбир след недопустима грешка. Роналдо беше оставен сам на чиста позиция, подхлъзна се, но успя да стреля. Получи се лек рикошет и Сепе изгледа как топката влиза в мрежата му за 1:0!

В 42-ата минута Манджукич най-после се озова на стрелкова позиция, но вратарят улови. После съдията даде дузпа за Юве за бутане срещу Мартин Касерес, но след ВАР промени решението си и отмени наказателния удар. До края на полувремето опасен шут на Кристиано излезе в аут.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fvideos%2F336563023617643%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

В 57-ата минута Кедира за втори път нацели гредата. Роналдо центрира отляво и германският национал с летящ плонж засече, но в страничния стълб. После халфът отправи точен изстрел, но този път Сепе го лиши от гол.

Между 62-ата и 66-ата минута паднаха три попадения. Първо Юве удвои преднината си чрез Даниеле Ругани. След поредица от карамболи, кълбото стигна до Роналдо, който намери защитника и той с удар от въздуха не остави шансове на вратаря за 2:0! Парма бързо се върна в мача. В 64-ата минута Куцка с прекрасно центриране от фланга намери Антонио Барила и той с глава преодоля Перин за 1:2!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rhEQ8XU8hHQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Но това далеч не беше всичко. 120 секунди по-късно Манджукич центрира, Роналдо надскочи съперник и с глава отново удвои преднината на Юве! Головото шоу можеше да продължи с пълна сила, но шут на Роберто Инглезе излезе в аут. В 74-ата минута гостите отново намалиха изоставането си. Куцка пусна пас по земя и Жервиньо с фамозна петичка преодоля вратаря за 2:3! 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FJuventusBenelux%2Fvideos%2F533956943755986%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Така се стигна до 93-ата минута, когато Парма стигна до драматичната точка. Инглезе намери Жервиньо, който шутира, Перин докосна топката, но тя влетя в мрежата му за крайното 3:3!

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/n1lblB9FMRI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Ювентус – Парма 3:3

Голмайстори: 1:0 Роналдо (36), 2:0 Ругани (62), 2:1 Барила (64) 3:1 Роналдо (66), 3:3 Жервиньо (74, 90+3)

Ювентус: Перин, Кансело, Касерес, Ругани, Спинацола, Кедира (79-Бентанкур), Пянич, Матюиди, Коста (46-Бернардески, 87-Джан), Манджукич, Роналдо
Треньор: Макс Алегри

Парма: Сепе, Якопони, Алвеш, Бастони, Галиоло, Куцка (86-Спокати), Скоцарела (76-Стулац), Барила, Жервиньо, Инглезе, Биабини (57-Силигарди)
Треньор: Роберто Д'Аверса

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Пиеро Джакомели
Жълти картони: Манджукич (Ювентус); Скоцарела, Барила(Парма)   

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/8K635myplD8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>