Суперзвездата Кристиано Роналдо напусна с мускулна контузия европейската квалификация между Португалия и Сърбия и стресна сериозно Ювентус. 

Двубоят от група В завърши 1:1, а нападателят напусна в 31-ата минута с проблем в бедрото, като на този етап не е ясно колко сериозна е травмата. 

Мачът в Лисабон предложи много интересни моменти, като още в 5-ата минута Уилям Карвальо пропусна от чиста позиция. Малко след това Руи Патрисио събори Гачинович в наказателното поле и Душан Тадич превърна отсъдената дузпа в гол. 

Роналдо накара Дмитрович да избива силния му шут в 9-ата минута, а малко след това вратарят на гостите се справи и с опит на Рафа. В края на първото полувреме Португалия все пак изравни. 

Първо в 38-ата минута Соуса стреля с глава над вратата, но в 42-ата Данило Перейра получи възможност да напредне и със страхотен изстрел, след който топката се отби и в гредата, се стигна до 1:1. 

Сърбите пропуснаха да си върнат преднината чрез Тадич, който от чиста позиция не успя да стреля, а веднага след паузата Лазович накара Патрисио да спасява опита му. В 56-ата минута и Ляич не успя да вкара, когато прехвърли вратата. Това бяха страхотни минути за Сърбия! 

Домакините не успяваха да стигнат до добри положения и липсата на Роналдо определено се усещаше. Все пак в 71-ата минута домакините почти поведоха. Рафа започна бърза атака, като центрира към Бернардо Силва, а той отклони за Андре Силва, който стреля, но ударът бе блокиран на голлинията, а след разбъркването гостите успяха да избият. В самия край Герейро стреля покрай целта. 
 
Така сърбите стигнаха до позитивен резултат, като започнаха добре квалификационната кампания. Португалците пък взеха само 2 точки от двете си домакинства, след като в петък стигнаха само до 0:0 с Украйна. 
 
Португалия – Сърбия 1:1
 
0:1 Тадич 7 дузпа
1:1 Данило 42
 
Португалия: Патрисио, Герейро, Рубен Диас, Пепе, Кансело, Рафа Силва (85 Гедеш), Карвальо, Данило, Б. Силва, Соуса (58 А. Силва), Роналдо (31 Пици)
Сърбия: Дмитрович, Младенович, Миленкович, Спайч, Рукавина, Гачинович (21 Радонич), Ляич (87 Милинкович-Савич), Максимович, Лазович (69 Живкович), Митрович, Тадич