Италианският хегемон Ювентус пропусна още днес да си осигури осмото поредно Скудето, след като загуби с 1:2 гостуването си на СПАЛ Ферара в мач от 32-ия кръг на Серия "А".

"Бианконерите" поведоха през първото полувреме с вече дежурния гол на Мойс Кийн, но след почивката домакините стигнаха ди пълен обрат срещу младия състав на торинци. Кевин Бонифаци (49) изравни, а Серджио Флокари (73) донесе успеха за СПАЛ, който може да се окаже жизненоважен в борбата за оцеляване.

Юве все пак може да спечели титлата следващия кръг, когато приема Фиорентина. Във вторник обаче предстои реванша от 1/4-финалите на Шампионска лига с Аякс след 1:1 в Амстердам.

Вижте класирането в Серия "А"


Макс Алегри очаквано даде почивка на голяма част от звездите си. Кристиано Роналдо, Федерико Бернардески, Марио Манджукич, Алекс Сандро, Миралем Пянич, Блес Маютиди, Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини или не бяха в групата, или останаха резерви.

Хуан Куадрадо с завърна на терена след четири месечно лекуване на контузия в менискуса. За първи път един до друг в атака действаха Пауло Дибала и Мойс Кийн. Официален дебют с "черно-белия" екип направиха 17-годишният централен защитник Паоло Гоци и 21-годишният Григориос Кастанос, който се превърна в първия футболист от Кипър, играл за Юве.

Титулярният състав на шампионите беше на обща възраст 25 години и 114 дни, което е най-ниската за отбора от октомври 1998 г. Голмайсторът на СПАЛ Андреа Петаня (12 попадения) се завърна в игра. До него действаше ветеранът Серджио Флокари, а Паскуале Скитарела смени в средата на терена Ясмин Куртич, който е с мускулен проблем.

Първият четвърт час на мача мина спокойно и впечатление направи самочувствието, с което действаше Паоло Гоци. Младежкият национал на Италия игра в сърцето на отбраната редом до 37-годишния Андреа Бардзали. Постепенно СПАЛ се опита да натисне и в средата на полувремето Паскуале Скитарела овладя на гърди и стреля, но над вратата.

После Матия Де Шилио блокира удар на Андреа Петаня, а след половин час игра Юве поведе. Жоао Кансело шутира фронтално срещу вратата, Мойс Кийн беше заел правилното място и с едно докосване матира Емилиано Вивиано за 1:0! По този начин той се разписа в четвърти пореден двубой в калчото.

СПАЛ започна мощно второто полувреме и изравни резултата с първия си точен удар към Матия Перин. След корнер Кевин Бонифаци надскочи Родриго Бентанкур и с глава се разписа за 1:1! В 73-ата минута домакините направиха пълен обрат, след като опитният Серджио Флокари се разписа. Положението беше прегледано и с ВАР, но и това не помогна на гостите.

Алегри взе мерки и смени Бардзали с Федерико Бернардески в търнесе на шампионската точка. Това не даде нужния резултат и Юве загуби срещата.  

СПАЛ – Ювентус 2:1

Голмайстори: 0:1 Кийн (30), 1:1 Бонифаци (49), 2:1 Флокари (74)

СПАЛ: Вивиано, Фарес, Викари, Сьонек, Бонифаци, Мурджа, Скитарела (70-Валдифиори), Мисироли, Ладзари, Петаня (89-Антенучи), Флокари (84-Реджини)
Треньор: Леонардо Семпличи

Ювентус: Перин, Де Шилио, Бардзали (81-Бернардески), Гоци, Спинацола, Куадрадо, Кансело, Кастанос (61-Кавиля), Бентанкур, Дибала, Кийн (70-Мавидиди)
Треньор: Макс Алегри

Ферара, ст.: "Паоло Маца"
Съдия: Даниеле Довери 
Жълти картони: Ладзари, Флокари, Фарес, Мисироли, Викари (СПАЛ); Куадрадо, Кансело (Ювентус)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rxZ5QdFGGzg" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>