Ювентус – Аякс, реванш от 1/4-финалите на Шампионска лига, ст.: "Ювентус Стейдиъм", Торино, начало: 22.00 часа наше време

Вероятни състави:

Ювентус: Счесни, Кансело, Бонучи, Ругани, Сандро, Матюиди, Бентанкур, Пянич, Бернардески, Роналдо, Кийн
Треньор: Макс Алегри

Аякс: Онана, Марзуи, Де Лихт, Блинд, Синкгравен, Шьоне, Ван Беек, Зиеш, Тадич, Нерес, Долберг 
Треньор: Ерик тен Хаг

Прогноза на Gol.bg:

Тази вечер ще се реши ребусът между италианския хегемон Ювентус и Аякс. Първата среща в Амстердам завърши 1:1 и в Торино може да се случи всичко. "Бианконерите" са фаворизирани от букмейкърите, но холандският колос показа, че умее да играе отлично като гост срещу големите – 1:1 с Байерн в Мюнхен и историческото 4:1 над Реал в Мадрид, с което детронира "Кралете".

Капитанът на "Старата госпожа" Джорджо Киелини пропуска и реванша, но добрата новина е, че Блес Матюиди и Дъглас Коста са напълно готови. Аут са още Мартин Касерес и резервният вратар Матия Перин. Марио Манджукич отпадна заради контузия и Макс Алегри заяви, че Пауло Дибала или Мойс Кийн могат да са титуляри. "Или нито един от двамата. Ще реша в последния момент", добави тактикът от Ливорно. За Аякс възстановен е Франки де Йонг, който получи контузия при разгрома с 6:2 над Екселсиор. След наказание се завръща Нусаир Мазруи, но Ерик тен Хаг няма да може да разчита на Николас Таляфико, който е със санкция.

Участвайте в играта ни с прогнози в Шампионска лига и печелете награди!

Ювентус е сред най-силните домакини не само в Италия, но и в Европа. От 37 мача на международната сцена, торинци имат 22 победи, 12 равенства и 3 загуби, които са от Байерн Мюнхен (0:2), Реал Мадрид (0:3) и Манчестър Юнайтед (1:2). Италианският гранд не е губил от холандски отбор в последните си седем срещи – 4 успеха, 3 равенства, и е продължавал в четири от пет случая, когато срещне съперник от Ниската земя в два двубоя.

От своя страна Аякс беше елиминиран в последните си три от четири случая от противници от Ботуша в две срещи. Амстердамци обаче са непобедени в последните си четири пътувания до Апенините (два успеха, две равенства), а Макс Алегри не е надделявал над холандски отбор (четири поражения, едно равенство).

Общият баланс е изцяло в полза на Юве – шест победи, пет равенства и две загуби при голова разлика 16:10. Като добавим и Кристиано Роналдо, който има осем гола в шест сблъсъка срещу този опонент, ще заложим, че "Старата госпожа" ще се класира за следващата фаза.

Прогноза: Ювентус – Аякс 2:0