Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон даде интервю пред Sky Sport Italia, след като изненадващо се завърна в италианския хегемон Ювентус.

41-годишният страж вчера подписа договор за следващия сезон, след което ще получи пост в клуба. Той разкри защо е избрал да пази с №77 на гърба си и говори за капитанската лента, която завеща на Джорджо Киелини миналото лято.

"№77 е част от моята история. Имах го и в Парма и ми донесе късмет. Наистина ми харесвам. Голямо удовлетворение е, че се връщам. В Ювентус няма нищо даром и искам да благодаря за получената възможност отново да изпитам невероятните емоции от първа ръка".

"Благодаря и на Счесни и Киелини за това, че ми предложиха фланелката с №1 и капитанската лента. Но не се върнах, за да взема нещо от някого. Искам да си върша работата в отбора. Правилно е Войсчех да пази с №1, защото той е титуляр. А за капитан имаме голям играч като Джорджо. В Юве има ясна йерархия", заяви легендата.

Буфон говори още за новия треньор Маурицио Сари и за възможността да бъде съотборник с един от големите си кошмари Кристиано Роналдо. Припомняме, че петкратният носител на Златната топка има 10 гола във вратата на ветерана в 7 мача в Шампионска лига.

"Чудесно е да имаш възможността да играеш с Роналдо. Миналия сезон бях съотборник с Неймар и Килиан Мбапе в ПСЖ и сега, благодарение на Юве, ще играя с Кристиано. Това е чудесен подарък. Колкото до Сари, вече се срещнахме. Направи ми отлично впечатление, както и на първата си пресконференция", добави Буфон.

Относно мечтата му за триумфира в Шампионска лига след три изгубени финала с Юве, той заяви: "Не може да се започне сезонът с мисъл за това. В противен случай ще представлява провал. Разбира се, това е най-желаният и престижен трофей, но има 10 месеца до финала", завърши Буфон.