Агентът на Матайс де Лихт – Мино Райола, разкри, че капитанът на Аякс е договорил личните си условия с италианския хегемон Ювентус.

Сега остава двата клуба да се разберат за цената на 19-годишния защитник преди един от големите трансфери на лятото официално да стане факт.

Според световните медии, Де Лихт ще подпише за пет години с "бианконерите" при заплата от 12 млн. евро с бонусите на сезон. В споразумението ще има и откупна клауза от 150 млн. евр.

Юве вече отправи първата оферта за бранителя на стойност от около 50 млн. евро, защото холандците са обещали преди година да го продадат за тази сума.

От "Амстердам Арена" вече настояват да получат 75 млн. евро заради страхотния сезон на Де Лихт. "Да, той се разбра с Ювентус. Сега на ход е Аякс", заяви Райола пред De Telegraaf.

Той категорично отрече информациите, че защитникът е готов да бойкотира клуба си в стила на Антоан Гризман, за да форсира трансфера. "Изключено е, това не е в стила му", добави агентът.

В Юве се надяват Де Лихт да мине задължителните медицински прегледи в сряда, след което привличането му да бъде официално обявено.